Split prosuo 17 razlike protiv Mornara

21.11.2020

18:48

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Ivice Skelina ponovo ispustili dvocifrenu prednost

Split prosuo 17 razlike protiv Mornara
Copyright ABA/Split/Ivica Cavka

Košarkaši Splita ponovo su poraženi napustili teren, pošto su prethodno ispustili dvocifrenu prednost. Prošle nedelje je nekadašnjeg evropskog prvaka savladala Crvena zvezda, a u subotu se protiv izabranika Ivice Skelina iz velikog minusa vratio Mornar, koji je na kraju slavio 95:87 (21:35, 28:15, 30:21, 16:16).

Malo ko je verovao da će se Barani iz Splita vratiti s osmehom na licu, kada su domaći u 11. minutu poveli 38:21. Ipak, Tejlor Smit je tada vezao devet poena i vratio svoj tim u rezultatski priključak, da bi gosti već do odkasla na veliki odmor prišli na samo poen zaostatka.

Borac još od Partizana ne zna za pobedu: Šesti poraz u nizu

Očekivano, u nastavku meča u domaću ekipu uvukla se i nervoza, pa su puleni Mihaila Pavićevića, predvođeni Jeremićem i Pulenom u 32. minutu došli do dvocifrene prednosti (82:71) koju su u penal završnici uspeli da sačuvaju.

Prvi “balon” završen: Zlatibor je položio ispit

Pulen je sa 27 poena bio najefikasniji igrač meča, Vajthed je postigao 14, dok su Smit i Jeremić utakmicu završili sa po 13 poena. U poraženom timu još jednu sjajnu partiju je odigrao Marko Luković (21 poen), Mesiček i Đoković postigli su po 16, Vranković je dao 11, a Marčinković je uz 10 poena ostvario i isto toliko skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike