Obradović posle Cibone imao važnu poruku za igrače koji su trenutno u „drugom planu“: Nadam se da će shvatiti…

15.10.2021 | 19:46

Autor: A. Š.

Ne mogu ništa da im zamerim, ali moraju da znaju…

Copyright ABA/Cibona/Mihail Jacic

Košarkaši Cibone i Partizana podsetili su starije ljubitelje košarke na balkanske klasike iz osamdesetih godina prošlog veka. Dugo zagrebački „vukovi“ nisu bili konkurentniji u regionalnom takmičenju, što je bio razlog da domaća publika sasvim solidno ispuni tribine „Draženovog doma“.

Na kraju su dvoranu napustili pognutih glava, pošto su crno-beli u derbiju 4. kola AdmiralBet ABA lige slavili 79:61, naneli Cibosima prvi regionalni poraz i ostali jedini tim sa maksimalnim učinkom u jadranskom karavanu.

- Probali smo da izanaliziramo našu utakmicu protiv Cibone sa turnira u Opatiji, kao i sve koje je naš večerašnji protivnik odigrao dosad. Znali smo da je to tim koji igra od prvog do poslednjeg minuta, na najvišem nivou, najagresivniju moguću košarku – rekao je posle meča Željko Obradović, pohvalivši Cibonu i trenera Vladu Jovanovića na odličnom poslu.

- Tako su igrali i danas, bez obzira što smo mi u pojedinim momentima imali 14 poena prednosti. Oni se nisu predavali, uspevali su da se vrate i čestitam im na tome, kao i na svemu što su dosad uradili.

Osvrnuo se potom iskusni strateg na svoj tim.

- Imamo trenutke kada igramo zaista dobro i pametno, kao što imamo momente kada donosimo veoma loše odluke. Kad god se to desi, naravno, zasluga je i protivnika, ali ono na čemu ćemo insistirati je upravo to – da odluke koje donosimo budu prave, a košarka je takva igra da nekada pogodiš, a nekada promašiš. Ali lopta treba da bude u rukama onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu.

Imao je najtrofejniji trener Evrope i poruku za košarkaše koji su trenutno u „drugom planu“.

- Pobeda koja daje na samopouzdanju, pogotovo zbog toga što sledeće sedmice počinje Evrokup. Nadam se da ćemo iz utakmicu u utakmicu izgledati sve bolje i da će neki igrači, koji u ovom trenutku nemaju neku veliku minutažu, shvatiti da moraju da pomognu timu. Počinje ono što je veoma bitno, a to su dve utakmice u toku sedmice, tako da svaki igrač mora da zna da će biti veoma važan i bitan za ekipu – kazao je Obradović, uz mali osvrt na slab početak meča i više od četiri minuta bez poena.

- Ako se dobro sećam, u prvih tri i po minuta imali smo jedan normalan šut ka košu. Pripremamo se, radimo detalje, radimo kako da otvorimo utakmicu, ali imamo mlade igrače, verovatno im treba vremena da shvate neke stvari. Ne mogu ništa da im zamerim zato što daju sve od sebe na treninzima i na utakmicama. To ponavljam od prvog dana kada smo se skupili, njihova borbenost i želja su na maksimalnom nivou. To što se dešavaju neke stvari, verovatno je proces u kojem moramo svi da budemo načisto da će tako biti ubuduće i da im kroz analizu utakmica pokazujemo koje su to stvari koje treba da popravimo – rekao je Željko Obradović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam