Partizan oprezan pred novi "Balkanski klasik", Obradović pamti poraz iz pripremnog perioda

14.10.2021

07:47

0

Autor: 24sedam

Ovo je duel za prvo mesto tabele

Partizan oprezan pred novi "Balkanski klasik", Obradović pamti poraz iz pripremnog perioda
kkpart-sc-264 - Copyright MN Press

Nekada veliki derbi SFRJ poslednjih godina se zove “Balkanski klasik”, ali je daleko od onoga što je bio osamdesetih godina.  

Ipak, duel Partizana i Cibone u Zagrebu sada podseća na prošlost jer je to duel za prvo mesto tabele AdmiralBet ABA lige. Doduše, na početku sezone, što ne znači baš ništa, ali opet daje dodatnu draž. 

Obe ekipe imaju sve tri pobede u tri uvodna kola regionalne lige. U petak, 15. oktobra, košarkaški centar “Dražen Petrović” biće mesto na kome će se od 19 sati održati još jedan duel Cibone i Partizana, uz direktan prenos na TV Arena sport. 

Dan ranije, crno-beli iz Beograda su krenuli put Zagreba, a pred sutrašnje gostovanje, trener Partizana Željko Obradović kaže: 

- U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv Cibone, je da je to veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima.  

Svestan je Obradović kvaliteta rivala, ali i njegovog tima.  

- Spremamo se i probaćemo da odigramo najbolje što možemo imajući u vidu i tu pripremnu utakmicu koju smo igrali protiv njih na turniru u Opatiji. Vidi se da imaju izuzetno dobru hemiju u timu, vidi se da u svakom trenutku znaju šta hoće. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju sa velikom željom, a na nama je da se kroz još dva treninga pripremimo i odigramo najbolju moguću utakmicu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike