Sjajan nastup Mege iznenadio i poslovično uzdržanog trenera: Mislio sam da će prilagođavanje trajati duže

26.09.2021

13:31

0

Vladimir Jovanović pohvalio svoj tim na zaista odličnoj partiji u prvom kolu

Sjajan nastup Mege iznenadio i poslovično uzdržanog trenera: Mislio sam da će prilagođavanje trajati duže
Copyright ABA liga/Mega Basket/Dragana Stjepanović

Mega je ostavila sjajan utisak na početku AdmiralBet ABA lige, pošto je ubedljivo pobedio novajliju Studentski centar -101:68.

Najmlađi tim u ligi šutirao je 60 odsto za tri, imao 10 skokova više od gostiju iz Podgorice i čak 34 asistencije.

Naravno, prvo kolo ne mora ništa da znači, ali ova partija je oduševila sve, pa čak i poslovično suzdržanog trenera Mege Vladimira Jovanovića.

U najavi utakmice sam rekao da ne znam šta možemo da očekujemo od ovih momaka. Normalno da tu ne mislim na rad, trud i intenzitet na utakmicama, koji se podrazumevaju kada pričamo mladim ekipama. Ali, stvarno u najavi sezone sam rekao da, s obzirom da smo promenili šest igrača, i to ne bilo kojih, već onih koji su bili nosioci, mislio sam da će ta naša tranzicija i prilagođavanje trajati dosta duže – rekao je Jovanović posle meča.

On je pohvalio igru svoga tima.

- Očekivao sam tešku utakmicu, ali mi smo od prvog minuta odigrali jako koncentrisano u svim segmentima odbrane i napada. Kontrolisali smo skok, dobro smo trčali i kada smo ubacili te otvorene šuteve, rezultat je ubedljivo otišao u našu korist. Moram da čestitam ekipi Studentskog centra na rezultatima u prošloj sezoni i na kvalifikacijama u ABA 1 ligu. Sigurno je ovo novo iskustvo za njih i uveren sam da će u narednim utakmicama pružiti znatno bolje partije.

Megu sada čeka sedam dana pauze, pa gostovanje Ciboni, još jednom mladom timu koji je dobro počeo takmičenje.

- Još jednom bih da čestitam mojim momcima na pokazanoj igri i i trudu koji su uložili. Nama sad predstoji sedmica resetovanja, da bi svi igrači shvatili da nas je rad doveo do ovako dobre utakmice koju smo imali. Moramo se vratiti radu - izjavio je trener Mege.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike