Važna vest i za Zvezdu: Monako Evroligu ne igra u svojoj dvorani!

07.09.2021

14:03 >> 14:15

0

Autor: Adam Štulić

Francuski tim će mečeve elitnog takmičenja igrati u Antibeu

Važna vest i za Zvezdu: Monako Evroligu ne igra u svojoj dvorani!
Copyright Profimedia/Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage

Evroliga sprovodi poslednje pripreme za početak nove sezone elitnog takmičenja, koji je zakazan za poslednji dan septembra. Srbiju i region će, kao i prošle godine, u evropskoj košarkaškoj eliti predstavljati Crvena zvezda, koju, kao i sve ostale rivale, Monako neće moći da ugosti u svojoj dvorani.

Iako nema zvanične potvrde, na sajtu elitnog takmičenja, kao mesto odigravanja utakmica kada je prošlosezonski osvajač Evrokupa domaćin, stoji Azur arena u Antibeu, koja je 2013. godine otvorena prijatejskom utakmicom Francuske i Srbije.

To bi trebalo da znači da će izabranici Zvezdana Mitrovića kao evroligaške utakmice kao domaćini igrati u gradu koji je udaljen 45 kilometara od Monaka, zato što njihova dvorana, koja se nalazi ispod fudbalskog stadiona „Luj II“ ne ispunjava kriterijume elitnog takmičenja.

Možda i najvažnije od svega jeste što Monakov dom prima samo oko tri hiljade navijača, što je daleko od standarda Evrolige, koji propisuju dvoranu od najmanje 10.000 mesta.

Pročitajte još

Mada ni košarkaško zdanje u Antibeu nije blizu ove brojke (5.249 mesta), očigledno je da čelnici elitnog takmičenja ne žele da „teraju mak na konac“, pa će, kao i u slučaju Budućnosti pre nekoliko sezona, biti spremni da progledaju kroz prste debitantu u Evroligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike