Real Madrid čuva vrh u ACB ligi

04.01.2021

19:15

0

Autor: M. R.

Upisali su 16. pobedu u nacionalnom prvenstvu protiv Andore

Real Madrid čuva vrh u ACB ligi
Copyright MN Press

Košarkaši Real Madrida su na vrhu tabele u ACB ligi i ne planiraju da se pomere sa vodećeg mesta. Ekipa Pabla Lasa je ostvarila već drugu pobedu u 2021. godini. Posle Tenerifa, pred Madriđanima je pala i Andora – 75:69.

Pročitajte još

Tokom celog meča vođstvo je uglavnom bilo na strani Real Madrida, a protivnik je samo uspeo u nekoliko navrata da stigne do izjednačenja, ali ne i da povede. Ekipe su bile poravnate poslednji put pri rezultatu 53:53 u poslednjoj četvrtini, posle toga su gosti napravili seriju 10:0 i ponovo se odlepili.

Najzaslužniji za novi trijumf bio je Alberto Albalde, koji je postigao 24 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Pratio ga je Trej Tompkins sa 14 poena i četiri uhvaćene lopte. Fabijen Kozer je postigao 12, a Džejsi Kerol 10. U sastavu Andora bolji od ostalih bili su Klevin Hana (2sk, 6as) i Babatunde Olumujiva (4sk, 1as) sa po 13 poena. Igrala su u poraženom timu i dva bivša igrača Partizana – Si je postigao šest poena, a Parahovski četiri (3sk).

Real Madrid na prvom mestu ima učinak od 16 pobeda i samo jednog poraza, dok je Andora do sada zabeležila sedam trijumfa i devet neuspeha. Naredni protivnik Madriđana u ACB ligi je Mursija 10. januara, dok će Andora dan ranije gostovati Fuenlabradi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike