Jaramaz o partiji protiv Splita, okršaju sa Borcem, Top 16 fazi...

05.01.2021

21:16

0

Autor: M. R.

Bek crno-belih odlično započeo 2021. godinu

Jaramaz o partiji protiv Splita, okršaju sa Borcem, Top 16 fazi...
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su otvorili 2021. godinu pobedom protiv Splita na krilima Ognjena Jaramaza koji je postigao 29 poena. Bek crno-belih je napokon našao pravi ritam posle duže pauze zbog povrede prsta na ruci, pa trenera Sašu Filipovskog takvo izdanje na startu sezone najboljeg igrača, može veoma da raduje.

Partizan u ABA ligi trenutno ima skor 7-6… Trenutnu poziciju je teško odrediti jer ima mnogo neodigranih mečeva, ali je poznato da manje poraza od crno-belih ima čak šest ekipa.

– Važna pobeda svakako protiv Splita, kao što će svaka naredna biti bitna u ABA ligi, zbog situacije u kojoj se nalazimo. Dobro je da smo 2021. započeli trijumfom, nadam se da ćemo nastaviti u istom tonu i u nastavku – prokomentarisao je Jaramaz za TV Partizan, a potom se osvrnuo na lični učinak. – Od kada sam se vratio iz povrede moja najbolja utakmica. Stvarno sam zadovoljan što sam odradio posao u oba smera. Mislim da imamo timski još mnogo prostora za napredak i da ćemo uspeti da iskoristimo ovaj period za to.

Pročitajte još

Naredni izazov za Partizan je duel sa Borcem u Čačku 9. januara, kojim će započeti drugi krug regionalnog takmičenja.

– Trudimo se da radimo što je kvalitetnije moguće, da unapredimo stvari koje ne izgledaju dobro na terenu. Nadamo se da će sve to doneti rezultat. Prisutan je umor, ali bićemo spremni za Borac. Veoma je važna utakmica, kao što sam napomenuo, s obzirom na našu poziciju na tabeli u ABA ligi. Mi moramo da pobedimo u Čačku. Uzimamo u obzir i to da su oni nas pobedili na našem terenu, tako da imamo dodatan motiv na ovom susretu. Mislim da ćemo uspeti da se spremimo dobro i da ćemo pronaći snage da odigramo dobro taj meč.

Naredne nedelje počinje Top 16 faza Evrokupa. Partizan prvi meč igra na domaćem terenu protiv Trenta 13. januara. U grupi su još Lokomotiva Kubanj i francuski Metropolitan.

– Trento mnogo bolje igra nego prošle sezone. Mislim da je dobra stvar što otvaramo na našem terenu. Formirane su nove grupe, videćemo… Mislim da smo sposobni da obezbedimo plasman u narednu fazu, ali je dug put do toga, zahteva mnogo rada. Ta prva utakmica će mnogo toga pokazati – zaključio je Jaramaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike