"Kada su u Kini jeli pse i krokodile išao sam na picu, imao sam sreće kada je Krstić bacio stolicu"

08.01.2021

12:12 >> 12:52

0

Autor: Adam Štulić

Janis Burusis pričao na zanimljive teme iz života

"Kada su u Kini jeli pse i krokodile išao sam na picu, imao sam sreće kada je Krstić bacio stolicu"
Copyright MN Press

Iskusni grčki centar Janis Burusis vratio se u domovinu i zadužio opreme Peristerija, a za tamnošnje medije ispričao je nekoliko zanimljivih anegdota i stvari iz privatnog i profesionalnog života.

Otkrio je da mu je velika ljubav bio fudbal.

– Godinu dana sam lagao oca da idem na košarku, ali sam išao na fudbal. Tadašnji trener je slučajno video mog oca i rekao mu: “Tvoj sin ne dolazi.” Tata je mislio da radim neke loše stvari, pa sam dobio štapom. Tako sam počeo da igram košarku.

Jedan deo bogate i trofejne karijere nekadašnji reprezentativac Grčke je proveo u Kini.

– Tamo je veoma teško živeti. Kinezi su teški karakteri i ljudi. Nije mi išlo dobro ni sa hranom. Ponekad, kada bih sa ekipom išao na ručak, jeli su krokodile i pse. Odmah bih otišao i naručio picu.

Od nacionalnog dresa se još nije oprostio.

– Moja veza na reprezentacijom je odnos ljubavi. Ako trener, ko kod on bio, dođe i kaže mi da me želi u timu, videćete me ponovo, ali nikada se neću sam nametati.

Jedna od stvari u nacionalnom timu po kojoj je Burusis prepoznatljiv je i čuveni sukob sa Nenadom Krstićem, tokom prijateljske utakmice Grčke i Srbije.

– Imao sam veliku sreću kada je Krstić bacio stolicu. Moglo je da mi se dogodi nešto veoma loše.

Sjajni centar je jedan od Grka koji su nosili dresove najvećih atinskih rivala Olimpijakosa i Panatinaikosa, priznavši da navija za treći klub iz grčke prestonice AEK.

– Dok sam igrao za Olimpijakos, godinama se oko mog imena stvarala posebna atmosfera, da sam protiv navijača Panatinaikosa. Nije bilo lako obući zeleni dres, bilo je navijača PAO koji me nisu želeli. Uradio sam posao najbolje što sam mogao, uzeli smo titulu i posle sam otišao.

Pročitajte još

O privatnom životu Burusis je rekao:

– Živim sa sedam žena u kući. Suprugom, tri ćerke, majkom, svekrvom i devojkom koja nam pomaže. Moj odnos sa tastom je bio odličan. Nismo predugo imali prilike da provedemo zajedničko vreme, ali dok je bio živ, imali smo dobar odnos i imam ga u mislima onako kako želim – ispričao je Janis Burusis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike