Filipovski pred Podgoricu: Hrabro, neka nam lopta "ide"

15.01.2021 | 13:50 >> 13:59

Autor: D. B.

Košarkaši Partizana sutra igraju derbi meč 15. kola ABA lige

Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana je jasan cilj. Svaki meč do kraja ligaškog dela ABA ligi moraju da odigraju kao da je najvažniji ove sezone – pošto on to i jeste.

Činjenica da crno-beli imaju po sedam pobeda i poraza u 14 odigranih kola sigurno da ne može da veseli nikoga u redovima tima iz Humske, već da tera bore na čelu kada se povede priča o plasmanu u doigravanje. I zbog toga je utakmica koju će u subotu igrati u Podgorici protiv Budućnosti, derbi 15. kola regionalnog takmičenja, imati specifičnu težinu. Ne samo zbog toga što je reč o duelu velikih rivala, već i zbog toga što ni Budućnost (usled velikog broja otkazanih mečeva Podgoričani imaju skor 11-2) ne spada u red timova koji su zaboravili šta to znači “kiks” u jadranskom karavanu.

Pogled u istoriju kaže da kaže da je tim iz Beograda pobedio na 20 od 32 do sada odigrana duela, kao i da su crno-beli uspevali da podignute glave izađu iz “Morače” (sedam puta na 15 mečeva).

Radi se o odličnoj ekipi, koja je dobro vođena i selektovana. Imaju jezgro ekipe koje je godinama zajedno. Ivanović i Kobs su kreatori koji mogu da prodiru, da šutnu. Imaju četvorke sa šutom, igraju brzo, znaju da povuku kontranapade. Dobro trče i jasno je da nas čeka nas veliki izazov i teška utakmica – rekao je trener crno-belih Sašo Filipovski analizirajući tim Budućnosti.

Partizan je pokazao da rad koji se ulaže dolazi na naplatu sjajnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Trenta na startu Top 16 faze Evrokupa. Svestan je toga i trener Filipovski koji dodaje i šta njegovi izabranici moraju obavezno da rade da bi došli do trijumfa protiv tima koji ih je pobedio u prvoj fazi ABA lige u Beogradu.

Mi treba dobro da se regenerišemo posle Trenta i moramo da odigramo odbranu na vrlo visokom nivou. Odbrana mora da bude konstantna, jer šut nekad možeš da pogodiš, a nekada ne. Treba da odigramo timski u napadu, da se “tražimo”, da lopta “ide”, da hrabro uzmimao otvorene šuteve – zaključio je Filipovski, koji je dodao da Ognjen Jaramaz i dalje nije spreman, ali i da će tim biti manje-više isti kao protiv Italijana u sredu.

Adut crno-belih u reketu, Nikola Janković, svestan je da će njegovi saigrači i on sutra jurišati na tim koji pretenduje da se bori za titulu u ABA ligi.

Pročitajte još

Očekuje nas teška utakmica. Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima – istakao je Janković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam