Valensija ne slavi pobedu, već tuguje zbog Mikija: Napustio nas je čovek koji je postavio standarde ovog kluba

16.01.2021

23:09 >> 07:03

0

Autor: N. St.

Trenera Valensije utakmica nije previše zanimala

Valensija ne slavi pobedu, već tuguje zbog Mikija: Napustio nas je čovek koji je postavio standarde ovog kluba
Copyright MN Press

Odbranila je Valensija domaći teren. Savladali su Crvenu zvezdu (91:71) i tako prekinuli niz od tri uzastopna evroligaška poraza.

Međutim, po završetku meča trener Haume Ponsarnau i tim nisu bili preterano raspoloženi za slavlje. Razlog za to je smrt srpskog trenera Mikija Vukovića koji je ostavio veliki trag u klubu prvo kao trener (1995. do 2000. godine), a potom i kao sportski direktor.

– U životu ima mnogo važnijih stvari od pobeda i poraza. Jedna takva se dogodila sada. Preminuo je Miki Vuković. Čovek koji je bio veoma voljen i poštovan, čovek koji je postavio standard u Valensiji. Bio je trener sa kojim je napravljen korak napred i verujem da je doneo mentalitet i veliku ambiciju ovom klubu. Premija je bila titula koju je osvojio u Kupu kralja (1998), ali to nije najvažnije. Njegovo zaveštanje koje je ostavio u Valensiji je veće. Za sve nas koji smo radili, koji radimo i koji ćemo tek raditi ovaj posao, Miki će biti naša referenca – biranim rečima, sa drhtavim glasom, je izgovorio Ponsarnau.

Potom se osvrnuo na dešavanja na parketu.

– Ona druga stvar koja je, ponavljam, mnogo manje važna, je utakmica. Dobro smo započeli meč, odličan mentalitet, koncentracija, fizički visok nivo. Iskoristili smo naše vrline dobro, napravili prednost. Da nismo imali padove u završecima prve dve četvrtine na odmor bismo otišli sa još većom prednošću. Oni su iskoristili to, kaznili nas i smanjili rezultat pred poluvreme. U drugom delu su imali jasan plan napada preko O’Brajanta. Tokom utakmice smo učili kako da ga branimo i zajedno smo u tome uspeli. Defanzivno smo bili solidni i  osim možda malog problema sa kokom mogu da budem zadovoljan konstantnošću koju je ekipa pokazala.

Na kraju je govorio o jednom problemu sa kojim se njegovi puleni suočavaju zbog koronavirusa koji donosi odlaganja mečeva i pravi probleme sa rasporedom.

Pročitajte još:

– Za nas je ovaj trijumf bitan, jer je ostvaren protiv fizičko jakog tima koji je bio odmorniji. To se dešava u nekoliko utakmica u poslednje vreme, igramo protiv ekipa koje su imale više vremena za odmor. Uprkos tome je moj tim pokazao mentalnu snagu i trud na parketu – završio je Ponsarnau.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike