Užasna vest iz NBA: Mladom košarkašu pronađen tumor na bubregu

16.01.2021

23:41

0

Autor: D. B.

Karis Lavert neće još zaigrati za Indijanu

Užasna vest iz NBA: Mladom košarkašu pronađen tumor na bubregu
Copyright Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Pre samo nekoliko dana Karis Levert je bio jedan od igrača koji su učestvovali u velikom trejda posle koga je Džejms Harden završio u Bruklinu.

Momak koji je iz tog kluba stigao u Indijanu trebalo je da postane nova velika uzdanica tima iz dela SAD u kome je košarka – religija.

Ali sada stižu zabrinjavajuće vesti – tokom lekarskih pregleda u Indijanu na magnetnoj rezonanci Lavertu je pronađen tumor na levom bubregu!

– U ime moje porodice i mene, želim da se zahvalim Indijani na podršci i smernicama. Zahvalni smo na njihovom temeljnom radu tokom i radujem se što bržem priključenju timu i ovoj sjajnoj organizaciji – naveo je Lavert u pisanoj izjavi.

Iz Indijane poručuju da će biti uz svog novog igrača u svakom momentu.

– Doveli smo Karisa zbog toga što jeste. Njegovo umeće na terenu govori samo za sebe i znamo da je pred njim velika karijera. Podržavaćemo ga u svemu i znamo da će nam se pridružiti na terenu čim bude mogao – stoji u izjavi dostavljenoj medijima predsednika košarkaških operacija Indijane Kevina Pričarda.

Pročitajte još

Levert je u svet NBA lige stigao 2016. godine posle četiri godine studija na Mičigenu. Bio je 20. pik na draftu te godine kada ga je pokupio Bruklin. Do sada je u karijeri odigrao 225 utakmica u najjačoj ligi sveta uz prosek od 13.1 poena, 3.7 skokova i 3.7 asistencija. Nagoveštaj koliko može imao je tokom plej-of serija 2019 i 2020. u kojima je Bruklin učestvovao, pa na tih devet mečeva doigravanja ima odličnih 20.7 poena uz 5.2 skokova i 5.9 asistencija.

Ovaj momak je rođen u državi Ohajo u gradu Kolumbos 25. avgusta 1994. godine. Visok je 1.98, a igra na pozicijama “dva” i “tri”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike