Zvezda krenula u Bar, a svi pričaju o bivšem igraču Partizana

23.01.2021

13:13

0

Autor: D. B.

Crveno-beli sutra izlaze na megdan Mornaru u derbiju ABA lige

Zvezda krenula u Bar, a svi pričaju o bivšem igraču Partizana
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Ova sezona je jednostavno takva – u petak uveče meč Evrolige i poraz od Barselone u Beogradu, a već u nedelju derbi meč ABA lige i okršaj protiv Mornara u Baru.

A odatle, košarkaši Crvene zvezde odmah kreću na put ka Istanbulu gde ih u utorak očekuje Anaodlu Efes u 22. kolu Evrolige…

Ali, Istanbul je daleko, pošto je pred timom Dejana Radonjića veliki izazov protiv tima koji ove sezone igra odlično. Koliko dobro? Pa najbolja ilustracija je to što imaju skor od 12 pobeda i tek dva poraza od kojih je jedan bio upravo u duelu sa crveno-belima i to na počeku sezone (3. kolo, 93:62 za tim iz Beograda).

– Mornar igra sjajno ove sezone. Ambicije i ciljeve koje su najavljivali imaju uporište na terenu. Imaju odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, a inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim. Očekuje nas težak meč i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou. Potrebno je da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bismo kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar – rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Pročitajte još

Jedan od Zvezdnih aduta u reketu, Marko Jagodić Kuridža ima mnogo reči hvale za tim iz Bara.

– Godinama su na vrlo visokom nivou i imaju veliki kvalitet. Ove sezone napravili su još veći iskorak. Dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli i regionalnom takmičenju, ali i činjenicu da igraju u drugoj fazi Evrokupa. Iskusni su, napadački odlični, popunjeni na svim pozicijama i pojačani novim plejmejkerom Gordićem. On im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu. Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bi došli do važnih bodova – rekao je Kurdiža.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike