Mega želi 11. trijumf, Cibona čeka šansu za iznenađenje

23.01.2021

15:24 >> 15:25

0

Autor: M. R.

Utakmica je na programu u nedelju od 12.00

Mega želi 11. trijumf, Cibona čeka šansu za iznenađenje
Copyright MN Press

Košarkaši Mege žele da ostanu pri vrhu tabele, a za to su im potrebne pobede. Do 11. trijumfa u ABA ligi ove sezone pokušaće da stignu u nedelju u standardnom terminu od 12.00 na domaćem terenu u Hali sportova “Ranko Žeravica” protiv Cibone.

Igramo protiv veoma dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet – proanalizirao je trener Mege Vladimir Jovanović. – To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Veoma su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu.

Pročitajte još

Jovanović zna šta njegov tim mora da uradi ukoliko želi da zabeleži trijumf.

– Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intezitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata.

Košarkaš Mege Mihailo Jovičić će na dan utakmice slaviti 22. rođendan, a najbolji poklon za njega bila bi pobeda.

– Moramo da odigramo kvalitetnu odbranu i pametan napad, kao i u prethodnom kolu. Cibona je dovela nekoliko pojačanja u odnosu na prvi deo sezone, i sigurno nas očekuje fizički zahtevan meč, ali verujem da uz dobru energiju možemo da dođemo do nove pobede.

Pročitajte još

Trener Cibone Ivan Velić je izneo pohvale na račun sledećeg protivnika.

– Znamo svi u kojem smeru Mega ide svih ovih godina. Mlada su ekipa sa mnogo NBA potencijala, prvenstveno mislim na Petruševa i Simonovića koji su dva ključna igrača u tom timu po svemu. Pokrivaju pozicije četiri i pet, a imaju košarkaško razumevanje kao bekovi. U njima čuči ogroman potencijal i njihova NBA budućnost je neupitna. Na nama je da ih timskom igrom zatvorimo. Uz njih dvojicu imaju još ozbiljnih igrača i sigurno nas očekuje teška i zahtevna utakmica. Imamo mnogo problema s povredama, nikako da nas prestanu mučiti. Na ovoj utakmici ćemo biti lišeni usluga Rejnoldsa i vrlo verovatno Novačića. Igrači koji budu u rosteru će napraviti sve da dođemo do dobre igre i da iskoristimo priliku ako nam se ukaže, a verujem da će biti šanse za nas u toj utakmici.

Košarkaš Cibone Toni Nakić, baš kao i njegov trener, veruje da Cibona može da napravi iznenađenje.

– Čeka teška utakmica u kojoj ćemo morati energetski odgovoriti Megi. Oni mnogo trče, mlada su ekipa. Imaju dva jaka igrača u reketu, Petruševa i Simonovića. Ako njih uspemo da zatvorimo imaćemo šanse za pobedu. Dobro treniramo, dobro radimo i svakako ćemo se dizati. To možemo pokazati već sutra – zaključio je Nakić.

Cibona trenutno ima skor 3-9 na 12. poziciji, dok je Mega druga sa učinkom 10-5, ali je zabeležila više poraza od pet timova. Trenutno je ovakav raspored zbog velikog broja zaostalih utakmica. Prvi međusobni duel ova dva kluba dobila je ekipa Vladimira Jovanovića – 77:73.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike