Poruka crno-belih uoči meča u Rusiji: "Dobar tim je onaj koji najviše daje kada je to najvažnije"

26.01.2021 | 11:36

Autor: D. B.

Košarkaši Partizana sutra izlaze na megdan Lokomotivi Kubanj

Copyright MN Press

Lokomotiva je tim koji poseduje veliki individualni kvalitet bez obzira što do sada to Rusi nisu pokazali u Top 16 fazi Evrokupa. A ako pitate košarkaše Partizana bilo bi dobro da seriju od dva poraza u prva dva kola ovog takmičenja produže i na treći. Crno-beli malo u ponedeljak kasno uveče u Krasnodar gde ih sutra očekuje duel protiv snažne ekipe koja je pravljena da bi se borila za trofej.

Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz “pik end rola”. Na poziciji tri i četiri je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu. Imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama dva i tri, kao i visoke centre sa dobrim skokom – rekao je Filipovski za klupski sajt.

Crno-beli, bez doskorašnjeg prvog plejmejkera Kodija Milera-Mekintajera, su, kako kaže Filipovski učinili sve da bi ispravile greške napravljene na meču protiv Pariza u prethodnom kolu.

– Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu. Radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu igramo još više timski. Želimo da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije – poručio je Filipovski.

Pročitajte još

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio je da se rival nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i da su zbog toga sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč.

– S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu – rekao je Jaramaz.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam