Da li Zvezda ima recept za atlete iz Francuske?

28.01.2021

15:08 >> 18:59

0

Autor: D. B.

Crveno-beli dočekuju u petak Asvel

Da li Zvezda ima recept za atlete iz Francuske?
Copyright Profimedia

Tokom prethodnih šest dana Crvena zvezda je imala tri velika izazova. I samo jedan, duel protiv Mornara u Baru je uspela uspešno da reši.

Sutra ih očekuje novo iskušenje. U Beogradu će odigrati meč 23. kola Evrolige, a rival će biti Asvel.

Čini se da francuski tim stiže u Srbiju u jako dobrom ritmu posle tri uzastopne pobede u Evroligi. Olimpijakos, Valensija i Baskonija osetili su da Asvel nije tim koji je zalutao u Evroligu.

– Asvel se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi. Vezali su tri pobede, a tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet. Imali su i neke velike pobede poput one nad Barselonom, a pokazali su i vrlo dobre igre u gostima kao što je to bio slučaj u Vitoriji ili Pireju – objasnio je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Šef struke predstavnika ABA lige u elitnom klupskom košarkaškom takmičenju posebno apostrofira jednu karakteristiku igrača Asvela.

– Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi. Izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Reč je o izuzetno ozbiljnoj ekipi, a nama je potrebno da, osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom – tvrdi Radonjić.

O kvalitetu rivala pohvalno je govorio i Kori Volden.

Pročitajte još

– U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška utakmica je pred nama. Asvel je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zajedno i igra vrlo čvrstu odbranu. To se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju tri uzastopne pobede i to ostvarene u Grčkoj i nad Valensijom i Baskonijom. To govori da su rasterećeni i da dolaze u dobrom raspoloženju. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje – tvrdi bek crveno-belih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike