„Posle poraza od Švajcarske smo imali sastanak“

30.11.2020

19:42 >> 19:48

0

Autor: N. St.

Marko SImonović zadovoljan pobedom

„Posle poraza od Švajcarske smo imali sastanak“
Copyright Promo/FIBA

Finski „mehur“ je završen na željeni način. Srbija je savladala domaćina ovog „balona“ – 75:66. U većem delu meča su „orlovi“ bili bolji i da je bilo boljeg šuta za tri (2/16) ili sa linije penala (21/35) stvari bi bile gotove ranije.

Najiskusniji član tima Marko Simonović je bio zadovoljan rezultatom.

– Veoma važna pobeda za nas protiv odličnog tima. Finska ima dobre igrače koji uvek sa velikim ponosom igraju za svoju zemlju. Mi smo pokazali karakter i veliku borbenost. Od starta smo preuzeli kontrolu meča i kontrolisali tempo manje-više do kraja – rekao je Simonović.

Pročitajte još: “Orlovi” ponovo na pravom putu: Finska pala i drugi put

Meč je završio sa šest poena i isto toliko skokova.

– Ovde sam da pomognem ekipi, da prenesem svoje iskustvu, učestvujem u procesu sazrevanja i razumevanja toga šta znači igranje za reprezentaciju. Oni su sjajni momci, žele da se bore za ovaj grb. Imali smo sastanak posle meča sa Švajcarskom, pripremili smo meč sa Finskom zatim i slavili.

Pročitajte još: Simonović za 24sedam: Nije lak život u “mehuru”

Na kraju su ga pitali o tome kako je bilo igrati u „košarkaškom karantinu“.

– Imao sam iskustvo sa ovim u Španiji ove godine. Sve je bilo dobro organizovano, možda je nedostajala jedino teretana na našem spratu, ali je sve ostalo bilo dobro. Šalu na stranu, nadam se da ćemo se izboriti sa ovim virusom i da neće biti potrebe za novim „balonima“. Svima želim mnogo sreće i pre svega dobro zdravlje – završio je Simonović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike