CSKA ne može bez Džejmsa: Bajern slavio u Moskvi

29.01.2021

19:35

0

Autor: M. R.

Minhenski klub upisao pobedu u 23. kolu Evrolige - 69:66

CSKA ne može bez Džejmsa: Bajern slavio u Moskvi
Copyright MN Press

Trener minhenskog Bajerna Andrea Trinkijeri kroz šalu je rekao pred duel sa moćnim CSKA da je pitao Evroligu da li može da igra sa šest igrača. Na taj način je hteo da pojasni koliko je teško suprostaviti se timu iz Moskve…

Ipak, i sa pet igrača na terenu, Bajern je uspeo da dođe do pobede u Rusiji pred 4.500 gledalaca u 23. kolu Evrolige – 69:66 (25:27, 15:12, 10:21, 19:6).

Pročitajte još

Dobro su počeli susret domaći, a posebno raspoložen bio je srpski centar Nikola Milutinov. Sve su držali u svojim rukama do početak poslednje deonice, kada su imali dvocifrenu prednost – 60:50. Međutim, odlučujućih deset minuta odigrali su ispod svog nivoa. Bez glavne karike Majka Džejmsa, koji je ranije suspendovan, u završnici su dozvolili protivniku da se potpuno razigra i dođe do preokreta i pobede. Postigli su samo šest poena, naspram 19 Bajerna.

Ekipa Andree Trinkijerija je do bitnog trijumfa došla u oslabljenom sastavu, bez Lučića, Šiška i Đedovića. Najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 22 poena. Denis Sili je postigao 17 uz pet asistencija, a njegovo delo je bila i veoma važna trojka minut i po pre kraja. Džalen Rejlnolds je dodao 16 poena. U poraženom sastavu Darun Hilijard je postigao 15 poena (8-1 za dva), ali je propustio priliku u poslednjem napadu da spasi svoj tim i donese produžetak.

Nikola Milutinov je za osam minuta igre u prvoj četvrtini postigao čak 14 poena, uključujući i jednu trojku. A onda je do kraja susreta dodao samo još dva poena u trećoj deonici.

CSKA trenutno ima skor 16-7 na drugoj poziciji na tabeli. U narednom kolu igraće sa Valensijom 4. februara. Bajern je sada na petom mestu sa skorom 14-9, a sledeći protivnik im je Alba 5. februara.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike