KRAJ: Novi jadranski krah Partizana

30.01.2021

18:00 >> 19:44

0

Autor: Adam Štulić

Derbi kola ABA lige igra se u Ljubljani

KRAJ: Novi jadranski krah Partizana
Copyright ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Derbi 17. kola ABA lige igrao se u Ljubljani, gde je domaća Cedevita Olimpija slavila protiv Partizana 78:65.

Slovenački tim nastavio je sa sjajnim rezultatima u poslednje vreme, dok crno-beli u “Stožicama” doživeli još jedan bolan poraz ove sezone.

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Cedevita Olimpija je savladala Partizan 78:65. Crno-beli su poenima Pejdža, Jaramaza i Perkinsa u završnici meča napravili seriju 7:2 i ublažili poraz.

37′ -KONAČNO POENI CRNO-BELIH

Šest minuta i 10 sekundi bilo je potrebno košarkašima Partizana da postignu prve poene u četvrtoj deonici i to posle polovičnog učinka Perkinsa s linije penala – 73:56. Trojkom Hopkinsa, 14. Cedevite Olimpije u dosadašnjem toku meča, domaći dolaze do plus 18 – 76:58, na isteku 37. minuta.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

34′ -PARTIZAN POTPUNO STAO

Više od tri minuta su crno-beli bez koša, a domaći sa šest uzastopnih poena Rupnika vode 68:55 na ulasku u 34. minut. Potpuno su potonuli crno-beli, Mozli i Tomas nisu uspeli da pogode ni zicere iz uzastopnih pokušaja, a Rupnik ubacuje još jednu trojku za velikih plus 16 slovenačkog tima – 71:55 na ulasku u 35. minut.

32′ – DOMAĆI PONOVO NA DVOCIFRENOM PLUSU

S pet vezanih poena Rupnika Cedevita Olimpija u 32. minutu ide na dosad najvećih plus 12 – 67:55.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na trojku Dangubića, sa dve vezane trojke je odgovorio Blažič. Pred završniš 10 minuta domaći vode 62:55.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

28′ – CEDEVITA OLIMPIJA NA BLAŽIČEV POGON

Kratko je trajala prednost crno-belih, pošto je posle tajm auta Murić pogodio trojku, a potom Bllažič poenima uz faul i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem vraća domaćinu plus četiri – 54:50, 27. minut. Jaramaz odgovara poenima uz faul, ali nije pogodio dodatni penal.

26′ – PARTIZAN VODI

Vezanim trojkama Markusa Pejdža Partizan prvi put na meču vodi na isteku 26. minuta igre – 50:48. Golemac traži minuut odmora.

25′ – PERI I BLAŽIČ ODBIJAJU NAPADE PARTIZANA

Partizan je prvi put na meču prišao na minus jedan, posle poena Zagorca i Mozlija (43:42), ali je Peri poentirao iz prodora i zaustavio nalet Partizana. Ubrzo i Blažič pogađa trojku i vraća Cedevitu Olimpiju na plus šest – 48:42, 25. minut. Pošto je u prvom poluvremenu promašio dva, Tomas je sada oba puta bio precizan sa linije penala.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

23′ – NEEFIKASAN POČETAK TREĆE DEONICE

Posle više od dva minuta igre, prve poene u trećoj deonici postigao je Džoš Perkins s linije penala (1/2) – 40:38, 23. minut. Tri prokockane prilike Partizana da napravi preokret, trojkom je kaznio Peri – 43:38.

21′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Promašajima Zagorca i Blažiča sa distance počelo je drugo poluvreme

20′ – POLUVREME

Trojkom Jaramaza crno-beli su pred završnih 60 sekundi prvog poluvremena prišli na minus tri i imali su napad, ali je bek Partizana napravio prekršaj. Hodžić je na drugoj strani promašio šut za tri, pa se na veliki odmor ide vođstvom Cedevite Olimpije 40:37.

18′ – CEDEVITA ČUVA PREDNOST

Jaramaz je poentirao iz prodora, a potom je Dangubić pogodio tri od tri slobodna bacanja i pred završna dva minuta vratio goste na minus četiri – 38:34.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

16′ – PERKINS DRŽE CRNO-BELE

Igru Cedevite Olimpije od Perija, koji je u prvoj deonici postigao devet poena, u drugoj je preuzeo Blažič. Iskusni slovenački bek za šest minuta igre u nastavku je ubacio 10 poena, ali je Džoš Perkins sa četiri vezana poena održao crno-bele na prihvatljivom minusu – 36:29, 16. minut.

14′ – PARTIZAN ISPUSTIO ŠANSU DA SMANJI ZAOSTATAK

Veoma važnu trojku za crno-bele pogodio je Markus Pejdž, ali su gosti potom prokockali dva napada kako bi još više smanjili zaostatak, što novom trojkom kažnjava Blažič – 32:23, 14. minut.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

12′ – BLAŽIČ DOBAR NA POČETKU DRUGE DEONICE

Poenima Tomasa sa poludistance i trojkom Blažiča otvorena je druga deonica – 25:20, 11. minut. Na ulasku u 12. minut, posle dva od tri pogođena slobodna bacanja Blažiča, Cedevita Olimpija vodi 27:20. Domaći serijom 7:0 ponovo dolaze nadomak dvocifrenog plusa, Filipovski traži minut odmora – 29:20, 12. minut.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na kraju prve deonice Cedevita Olimpija vodi protiv Partizana 22:18.

8′ – SLOVENAČKI TIM ODBIO NALET CRNO-BELIH

Dve promašene trojke Veličkovića poenima iz floutera kaznili su Peri i Blažič za vođstvo domaćih 17:10, ali potom kapiten Partizana poenitra iz reketa, a Zagorac polovičnim učinkom s linije penala smanjuju predsnost Cedevite Olimpije na 17:13.

ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

6′ – ZAGORAC VRAĆA PARTIZAN

Crno-beli su u seriji 7:0, posle pet poena Radeta Zagorca i dva Jaramaza – 13:10, 6. minut.

4′ – DOMAĆI NA DVOCIFRENOM PLUSU

Cedevita je lako i brzo stigla nadomak dvocifrenog plusa. Posle poene u reketu Hopkinsa i Perija, domaći na ulasku u treći minut vode 8:2. Posle polovičnog učinka Mozlija s linije penala, Peri pogađa trojku i donsi domaćinu plus 10 na isteku četvrtog minuta igre – 13:3.

2′ – CEDEVITA TROJKAMA OTVARA MEČ

Trojkama Džonsa domaći posle prva dva minuta igre vode 6:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike