Stranac manje, briga manje za Radonjića

01.02.2021

11:36

0

Autor: D. B.

Bek iz SAD dobio pasoš Srbije

Stranac manje, briga manje za Radonjića
Copyright MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić imaće jednu dilemu manje uoči skorog početka završnog turnira Kupa Radivoja Koraća (11-14. februar).

Bek iz SAD Kori Volden dobio je pasoš Srbije i više se neće voditi kao stranac u takmičenjima Košarkaškog saveza Srbije. Ova odluka je objavljena u Službenom glasniku 29. januara, a Volden je na ovaj način krenuo stopama Demarkusa Nelsona, Čarlsa Dženkinsa, Dilana Enisa i Kevina Pantera koji su dobili pasoš Srbije u momentu kada su igrali za Crvenu zvezdu.

Volden je prošlog leta prešao iz redova Partizana među crveno-bele, a ove sezone u ABA ligi ima prosečan učinak od 9.8 poena, 2.1 skoka, 3.9 asistencija uz 18.6 minuta provedenih u igri na 12 mečeva regionalnog takmičenja. U Evroligi, Volden je bio starter na 11 od 23 odigrana meča uz prosečnu učinak od 10.9 poena, dva skoka i 2.3 asistencije.

Pročitajte još

Prama pravilima koji trenutno važe u Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije svaki tim ima pravo da prijavi četiri igrača koji nemaju državljanstvo Srbije. Bez novopečenog Srbina Voldena, u Zvezdi su to suspendovani Džoni O’Brajant, Lengston Hol, Džordan Lojd, Duop Rit, Lendri Noko, kao Žoakim Kolom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike