Januar je mesec Jana Veselog (video)

01.02.2021

14:35 >> 15:18

0

Autor: M. R.

Košarkaš Fenerbahčea za sjajne partije nagrađen MVP priznanjem

Januar je mesec Jana Veselog (video)
jan veseli - Copyright MN Press

U jednom trenutku, kada je Fenerbahče bio u kriznom periodu, mnogi su sumnjali da je Jan Veseli izgubio motiv da igra za klub u koji je stigao davne 2014. godine. Međutim, iskusni košarkaš je za sve koji su tako mislili spremio žestok odgovor. Sjajne partije u Evroligi su ga dovele do MVP priznanja za mesec januar.

Pročitajte još

Njegov tim je u evropskom takmičenju tokom prvog meseca u 2021. godini ostvario šest pobeda. Padali su redom Crvena zvezda, Baskonija, Panatinaikos, CSKA, Makabi i Himki. U novu godinu su zakoračili na 13. poziciji, a sada su na osmom mestu sa skorom 13-10. Isti učinak ima i sedmoplasirani Žalgiris.

Veseli je jedan od najzaslužnijih igrača za uzlaznu putanju Fenera. U januaru je prosečno beležio 16 poena, 5,5 skokova, 2,8 asistencije i 1,4 ukradenu loptu. Imao je odlične procente šuta, za dva je pogodio 42 puta iz 57 pokušaja (73,6 odsto). Sa linije slobodnih bacanja je bio savršen 12-12. Najbolju partiju pružio je protiv CSKA – postigao je tada 24 poena, uz šest skokova i četiri asistencije za ukupan indeks korisnosti – 32.

Ovo je njegova treća nagrada u karijeri za MVP meseca u Evroligi. Samo Nikola Mirotić, košarkaš Barselone, ima osvojene četiri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike