Maljkovićeva: Krećemo dan kasnije, imali smo određenih problema

04.02.2021

16:49

0

Autor: M. R.

Srpska košarkaška reprezentacija večeras putuje u Istanbul na poslednju utakmicu kvalifikacija za EP

Maljkovićeva: Krećemo dan kasnije, imali smo određenih problema
Copyright MN Press

Još jedan izazov imaju naše košarkašice na putu ka Evropskom prvenstvu. Izabranice Marine Maljković su ranije obezbedile učešće na ovom takmičenju, ali im je ostalo još da odigraju utakmicu sa Litvanijom. Taj okršaj je na programu u subotu od 16.00 u “balonu” u Istanbulu. Ekipa će večeras otputovati u Tursku…

Krećemo dan kasnije nego što je planirano – pojasnila je selektorka Marina Maljković. – Imali smo određene probleme u našoj mlađoj grupi. Žao mi je što ovaj put u Istanbul mlađe igračice ne mogu da idu, jer su na treninzima pokazale da vrede. Obratiću posebnu pažnju na njih u završnom delu ove sezone i svakako će biti u mojim planovima od 15. aprila. To je datum koji sam odredila za početak priprema za izuzetno teško leto koje nas očekuje sa Evropskim prvenstvom, a potom odmah i najvećim takmičenjem, a to su Olimpijske igre u Tokiju.

Pročitajte još

Na put u Istanbulu kreće 12 igračica, a to su: Ivon Anderson, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo.

Želim da se posebno zahvalim “Batutu”, direktorki Verici Jovanović i koordinatoru Dejanu Ivanoviću, kao i laboratoriji Batajnica, jer su sa nama bili svakodnevno, radili PCR testiranja i stvarno su se potrudili da nam pomognu koliko god mogu. Žao mi je što zbog ove situacije nismo mogli ozbiljnije da se spremimo. Danas smo u Vizuri odradili jedan trening na kome smo se pripremali za tu utakmicu sa Litvanijom. Nema kukanja. Idemo da se borimo. Ostaje žal što mlade igračice, jer je bilo planirano da povedem tri-četiri, neće biti sa nama. Ali pratim ih, gledam ih i 15. aprila neka očekuju moj poziv ukoliko u drugom delu sezone nastave da se bore kao i do sada – zaključila je selektorka Maljković.

Srbija je u prve tri utakmice kvalifikacija ostvarila sve tri pobede – dve protiv Turske i jednu protiv Litvanije. Trijumf protiv Albanije je obrisan, s ozbirom na to da je selekcija Albanije odustala od takmičenja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kss.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike