Srpkinje su najbolje u grupi: Dominacija protiv Litvanki za mesto u prvom šeširu

06.02.2021

16:40 >> 17:15

0

Naše devojke u poslednjem duelu kvalifikacija upisale ubedljivu pobedu - 96:61

Srpkinje su najbolje u grupi: Dominacija protiv Litvanki za mesto u prvom šeširu
Copyright Promo/ FIBA

Kad god je bitno, naše košarkašice su na visini zadatka. Tako je bilo i danas protiv Litvanije.

Meč u “balonu” u Istanbulu koji nije imao rezultatski značaj, zbog ranije obezbeđene vize za EP, ali je bio važan da se dobije zbog prve pozicije u grupi i mesta u prvom šeširu na žrebu, završen je ubedljivom pobedom naše selekcije96:61 (26:18, 34:15, 22:11, 14:17). Ovom utakmicom Srbija je završila učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se u junu održati u Španiji i Francuskoj.

Iako su doputovale u Tursku posle samo jednog odrađenog treninga u Beogradu, i bez jedne od glavnih uzdanica Sonje Vasić, izabranice Marine Maljković su prikazale izuzetno dominantnu predstavu protiv Litvanki. I u napadu i u odbrani.

Od samog starta su naše košarkašice nametnule svoj ritam, predvođene veoma raspoloženim kapitenom Jelenom Bruks. Posle pet minuta vodile su 15:4. Do kraja prve četvrtine su protivnice uspele da smanje na jednocifren zaostatak. I to je bila njihova poslednja pretnja. Od vođstva 22:18, Srbija je za nekoliko minuta povećala prednost na 43:18. Posle serije od 21 poena – utakmica je bila rešena. Na poluvremenu su naše imale već 60 postignutih poena, a Litvanke samo 33.

Pročitajte još

Nisu Srpkinje popustile gas ni u drugom poluvremenu. Dobile su priliku i mlađe devojke, ali se slika na terenu nije menjala. Cilj je ostvaren – prvo mesto u grupi, pa sada preostaje da sačekaju protivnike koji će im stajati na putu ka odbrani bronze osvojene na prethodnom EP u našoj zemlji 2019.

Srbiju su na ovom susretu predvodile Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić (5as) sa po 15 poena. Ivon Anderson (8as) i Jovana Nogić su dodale po 13. Tina Krajišnik, Nevena Jovanović i Ana Dabović su postigle po devet, Saša Čađo sedam. Po tri poena na svom kontu su imale Sara Krnjić i mlada Teodora Turudić, dok se Dajana Butulija nije upisala na poentersku listu.

 

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike