Avramović: Švajcarska i Gruzija su nam dužnici, imamo dodatni motiv za revanš

16.02.2021

10:47 >> 11:01

0

Autor: M. R.

Košarkaš reprezentacije Srbije o poslednjem prozoru kvalifikacija za EP

Avramović: Švajcarska i Gruzija su nam dužnici, imamo dodatni motiv za revanš
Copyright MN Press

Najbolju partiju u reprezentaciji Aleksa Avramović pružio je u prvom meču protiv Gruzije. Bek španskog Estudijantesa je tada postigao 27 poena i zabeležio četiri asistencije u “Pioniru”. Međutim, njegovo sjajno izdanje nije krunisano pobedom Srbije.

Pročitajte još

Sada će u Gruziji imati priliku za revanš. Naša selekcija će u petak odmeriti snage sa domaćinom, a dva dana kasnije će igrati sa Švajcarskom, od koje je takođe doživela poraz.

Kod nas igranje za nacionalnu selekciju predstavlja najveću motivaciju, izaći ćemo i pokušati da osvetlamo obraz nacionalnog tima… Da pokažemo da smo u vrhu svetske i evropske košarke, u kakvom god sastavu izašli na teren. Naravno da idemo na obe pobede, bez ikakvih kalkulacija. 

Avramović se dobro seća oba duela sa selekcijama sa kojima će se sastati ponovo u Gruziji.

Obe reprezentacije su nas iznenadile, prvo Gruzija u “Pioniru”. Dobili su nas na našem terenu, ostali su nam dužnici, tako da dodatan motiv uvek postoji. I Švajcarska nas je iznenadila u prošlom “prozoru”… Naravno da ćemo izaći na teren sa još većom željom da dobijemo obe utakmice i ostvarimo glavni cilj – zaključio je Avramović.

Iz grupe E na EP 2022. godine plasiraće se sigurno Gruzija, kao jedan od domaćina, i uz nju još dve selekcije. Stanje na tabeli pred poslednji “prozor” je sledeće: Gruzija 4-0, Srbija 2-2, Finska 1-3, Švajcarska 1-3. Srbiji je potrebna jedna pobeda za siguran plasman na kontinentalno prvenstvo.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike