Zvezda dočekuje Borac: Ritam je žestok, rotacija skraćena, biće težak meč...

16.02.2021

13:03

0

Autor: M. R.

Očekivanja iz crveno-belog tabora pred duel sa Čačanima

Zvezda dočekuje Borac: Ritam je žestok, rotacija skraćena, biće težak meč...
Copyright MN Press

Duel Crvene zvezde i Borca napokon bi trebalo da se odigra u sredu (hala “Aleksandar Nikolić”, 18.05). Ova utakmica 15. kola ABA lige je po rasporedu bila na programu sredinom januara, ali je pomerena zbog susreta crveno-belih sa Real Madridom. Posle toga je bila zakazana za 16. februar, a onda još jednom odložena za dan kasnije.

Pročitajte još

Crvena zvezda dočekuje ovaj susret posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća. Baš kao i na tom turniru, biće oslabljena zbog problema sa virusom korona. Neće biti petorice igrača – Voldena, Noka, Koloma, Rita i Hola, kao i pet članova stručnog štaba.

Ritam je žestok… Rotacija koju imamo nam dodatno otežava situaciju, pa je jasno da nas očekuje teška utakmica – rekao je u najavi susreta trener Zvezde Dejan Radonjić. – Borac je pokazao u više navrata da može da odigra veoma kvalitetno. Moramo biti spremni da odigramo dobar meč i da uradimo sve što se očekuje od nas kako bi stigli do bodova.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ima slično razmišljanje kao trener.

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe Borca i zbog velike potrošnje na završnici Kupa, kao i manjka igrača koji još nisu sa nama zbog virusa. Naredni protivnik je iskusan tim koji je pobeđivao ekipe koje su na papiru kvalitenije, uz sve to imaju dodatni motiv jer se bore za što bolju poziciju u ABA ligi. Imamo malo vremena da se pripremimo za utakmicu, potrošnja je velika, ritam vrlo zahtevan, ali želimo da damo svoj maksimum. Moraćemo da odigramo kao tim, čvrsto i najbolje što možemo u okolnostima u kojima se nalazimo – zaključio je Simonović.

Zvezda trenutno u ABA ligi ima skor 12-2, a Čačani 4-11. Prvi međusobni duel dobili su Beograđani i to veoma ubedljivo – 95:64.

Posle Borca, crveno-bele čeka izazov u Evroligi dva dana kasnije kada će se sastati sa Zenitom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike