Radonjić bez pola tima protiv Zenita

18.02.2021

14:23

0

Autor: D. B.

Crvena zvezda sutra igra protiv lidera VTB lige

Radonjić bez pola tima protiv Zenita
Copyright MN Press

Traju problemi u KK Crvena zvezda. Ne oni rezultatski, pošto su crveno-beli tokom u poslednjih sedam dana osvojili prvi trofej u sezoni (Kup Radivoja Koraća), a onda i ostvarili pobedu nad Borcem u odloženom meču ABA lige. Zvezdin najveći problem predstavlja zdravstveno stanje igrača.

I za sutrašnji meč protiv Zenita u 25. kolu Evrolige, trenera Dejana Radonjića muče iste stvari. Zbog koronavirusa van ekipe su Kori Volden, Legnston Hol, Lendri Noko, Kino Kolom i Duop Rit, Džoni O’Brajant je na izlaznim vratima i posle kratkog povratka u tim tokom Kupa Radivoja Koraća, ponovo nije na raspolaganju, dok je Boriša Simanić sa reprezentacijom Srbije u Gruziji. Dobar znak za crveno-bele je što se makar članovi stručnog štaba oporavljaju od virusa, pa su uz Radonjića ponovo kondicioni trener Lukman i pomoćnik Kosović.

U takvoj situaciji u Beograd dolazi Zenit. Tim koji je krizu sa koronom “preboleo” na startu sezone, tim koji je lider na tabeli VTB lige…

– Zenit je ove sezone pokazao jako puno. Igraju sjajno ne samo u Evroligi, već i u VTB ligi gde su lideri na tabeli. Ekipa su od koje se može mnogo očekivati i u nastavku sezone. Imaju kvalitet, iskustvo, kvalitet igre… Moraćemo da budemo spremni da odgovorimo koliko je to moguće u ovom okolnostima. Naravno, vrlo je delikatno pričati sada o očekivanjima u situaciji kada imamo na raspolaganju ovaj broj igrača. Sa nama će biti na klupi i dvojica juniora… Šta je tu je. Trudićemo se da pružimo dobar otpor. Vrlo je teško i vrlo nezahvalno da se bavimo prognozama u trenutku kada imamo van tima ovoliko igrača. Prilično je jasno u kakvoj atmosferi i ambijentu pričamo o meču – rekao je Dejan Radonjić.

Pročitajte još

U takvoj situaciji jasno je da će kompletan teret igre crveno-belih, posebno kada je reč o učinku u napadu pasti na Džordana Lojda.

– Znam dosta o ekipi Zenita, posebno o Kevinu Pengosu koji je njihov lider na terenu i odlično kontroliše ritam. Sve ekipe u kojima je bio igrale su jako dobro, pa nisam iznenađen njihovim rezultatima. Imaju mnogo oružja, mnogo dobrih igrača… Mi igramo u skraćenoj rotaciji, ali verujem da će neko da „iskoči“ i da ćemo moći ravnopravno da se nosimo u ovim okolnostima sa tako dobrom ekipom – rekao je Lojd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike