Bogdanović o novom timu, šta očekuje od sezone i ko će mu pomoći da upozna Atlantu

02.12.2020

19:33

0

Autor: Milan Nastić

Srpski košarkaš zadovoljan što će imati priliku da igra za Hokse

Bogdanović o novom timu, šta očekuje od sezone i ko će mu pomoći da upozna Atlantu
Copyright Profimedia.rs

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji će od ove sezone igrati za Atlantu, istakao je da jedva čeka da upozna saigrače, napominjući da mu je trejd iz Sakramenta bio veliki stres.

– Što se tiče trejda, bilo je zabavno, ali i stresno. Jedva sam čekao da sve prođe i da se fokuiram na novu sredinu. Sa nestrpljenjem očekujem da upoznam saigrače i što ćemo zajedno raditi na istom cilju, a to je da Atlanta napravi što bolji rezultat u predstojećoj sezoni. Ekipa je miks iskusnih i taletovanih igrača, i verujem da i ja mogu da nađem svoju ulogu u timu – poručio je Bogdanović.

Kingsi otkrili zašto su pustili Bogdanovića

On je istakao da je do sada radio individualno i da je ubeđen da će biti od velikog značaja za Atlantu

– Mislim da je ovo za mene odlična prilika da napredujem u karijeri. Verujem u sebe, i svoje kvalitete, smatram da mogu biti od velike pomoći za ekipu.

Bogdanović se osvrnuo i na njegovog saigrača Treja Janga, koji spada u jedne od najboljih mladih igrača u NBA.

– Verujem da ćemo dobro funkcionisati. Obojica smo dobri šuteri,pre svega to mislim u napadu. Igramo napadačku košarku i siguran sam da će protivnički košarkaški imati dosta problema sa nama.

Srpski košarkaš priznao je da zbog velikih obaveza nije uspeo da upozna grad,ali kako je sam rekao potrebne informacije će mu dati bivši igrač Atlante Pero Antić.

MN Press

– U fazi sam traženja stana, ali ima vremena,tek sam došao. U Atlanti je igrao moje prijatelj i saigrač iz Fenera Pera Antić i vidim da mu je drago što sam došao ovde, i siguran sam da će mi mnogo pomoći da se što pre adaptiram – kazao je Bogdanović.

Emotivni oproštaj Bogdanovića od Sakramenta

Kako je rekao želi da bude bolji igrač, nego što je bio prethodne sezone, napominjući da se nada da će odigrati što više utakmica u NBA.

– Moj cilj je da individulano što više napredujem, ali i da moja ekipa ima koristi od toga. To podrzumeva, bolje odluke u napadu, ali i u odbrani. I da popravim šut.

Novi košarkaš Atlante se još jednom osvrnuo na odlazak iz Sakramenta,napominjući da do poslednjeg trenutka nije znao gde će nastaviti karijeru.

– Prvi put sam došao u takvu situaciju. Dva dana samo razmišljaš o tome, gde ideš,i da li ideš. Koji grad, sve to je bilo iscrpljujuće. Pošto Sakramento nije povukao nikakav potez, onda sam video da je tako, prihvatio činjenice i odlučio da idem. Drago mi je što je ovako ispalo, ne razmišljam šta je bilo, već gledam samo napred.

Srpski košarkaš se još jednom osvrnuo na saigrače iz Sakramenta, napominjući da klub ima blistavu budućnost.

– Tu su odlični igrači poput Foksa i Hilda,kao i ostale u timu. Ali, sa druge strane,definitivno nešto fali Kingsima da se plasiraju u plej-of. Možda je potrebno još neke vreme, jer mislim da je to odlična grupa košarkaša na jednom mestu. Možda im je potrebno vreme, navijaću za njih uvek, jer tamo sam imao dobre prijatelje,koji znaju košarku – zaključio je Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike