KRAJ: Partizan posle produžetka pao u Zadru (VIDEO)

27.02.2021

15:40 >> 18:09

0

Autor: N. St.

Crno-beli izgubili na gostovanju

KRAJ: Partizan posle produžetka pao u Zadru (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Reprezentativna pauza je gotova. Posle obaveza koje su igrači imali sa nacionalnim timovima je usledio povratak regionalnog takmičenja.

Košarkaši Partizana su imali gostovanje u Zadru. Oslabljeni, usled problema sa povredama, su pokazali veliku borbenost, uspeli da izbore i produžetak, ali ne i da pobede.

Domaći tim je slavio posle triler završnice – 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11).

Najefikasniji u srpskom timu bili su Tomas (24, 9sk) i Jaramaz (19, 7as), na drugoj strani je Mavra dao 20 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

45′ – POBEDA ZADRA

Tomas je imao otvorenu trojku, promašio je, u borbi za loptu je Mavra fauliran, dao je oba penala (96:90). Udvajanje Jaramaza, Trifunović je umesto šuta pokušao da doda do Tomasa, Zadar je ukrao loptu. Trifunović je uspeo da se iskupi, a mladi Radovnaović daje trojku na 8.5 sekundi pre kraja. Mršić traži minut odmora (96:93). Niko u Partizanu nije napravio faul, učinio je to Tomas posle skoro šest sekundi. Vuković je promašio oba slobodna bacanja, Palokaj pravi brz faul na Dangubiću. Nemanja pogađa prvo, namerno promašuje drugo, lopta mu se vraća u ruke, ali je dobio “rampu” na šutu (96:94).

44′ – TRILER SE NASTAVLJA

Planinić pravi faul u napadu pri postavljanju bloka. Jaramaz promašuje ceo obruč na šutu za tri. Mavra promašuje za tri. Tomas poentira sa poludistance (88:87). Iskakanje Tomasa pravi prednost Zadru, Karter to koristi za poene (90:87).  Trifunović daje trojku za izjednačenje (90:90). Odličan potez i prodor Mavre (92:90). Veliki promašaj Trifunovića u šutu za tri, svestan je da je prebrzo uputio šut, potom ga lopta pogađa u nogu. Izvinjava se saigračima na brzopletom potezu. Palokaj se odlično kreće i dolazi do lakih poena pod košem (94:90).

42′  – TOMAS, PA PETA LIČNA PERKINSA

Promašaji na obe strane, pa koš Tomasa. Perkins pravi veoma loš faul, na šutu za tri. Karter daje sva tri poenala (86:85). Tomas je promašio oba penala na drugoj strani, Perkins je napravio petu ličnu. Džastis daje oba penala (88:85). Jaramaz je tražio faul, nije ga dobio, pa ja nagazio aut liniju i izgubio loptu.

40′ – DRAMA I TROJKA ZA PRODUŽETAK

Tomas promašuje. Karter pogađa trojku iz velike udaljenosti. Jaramaz odgovara trojkom, a posle promašaja Kartera Trifunović sjajno koristi asistenciju Perkinsa (81:80). Uspeo je Partizan da zagradi koš posle promašaja. Perkins potom pravi grešku u koracima (81:80). Perkins ne gleda svog igrača, Palokaj ostaje sam pod košem i lako poentira, Filipovski reaguje (83:80). Trifunović je uzeo loptu, pokušao da šutira za tri iz veoma teške pozicije, promašio je. Perkins je uhvatio loptu, vratio do Jaramaza koji daje trojku za izjednačenje (83:83). Mršić traži tajm-aut za poslednji napad. Mavra je nabacio loptu na obruč, Vuković nije uspeo da šutne. Igraće se produžetak.

38′ – SERIJA PROMAŠAJA, PA TROJKA MAVRE

Posle kratke pauze je usledila serija velikih promašaja u šutu za tri. I jedni i drugi su promašivali ceo obruč na šutu. Mavra pogađa za tri o tablu uz zvuk sirene sa oko osam metara, Filipovski reaguje tajm-autom (78:75).

36′ – PETA LIČNA ONUAKUA I IZJEDNAČENJE

Trifunović kreće na prodor, Onuaku se postavio, sudije pokazuju da je napravio faul u napadu. To mu je četvrta lična. Vratio se u igru Perkins. Tomas koristi problem sa faulovima Onuakua za poene. Jordano promašuje za tri, Onuaku zatim pravi petu ličnu u borbi za skok (75:71). Tomas je polovičan sa penala (75:72). Odličan potez Tomasa u odbrani, Jordano zbog toga pravi grešku u koracima. Jaramaz je promašio, pa je pratio let lopte i vratio posed. Perkins sa skoro devet metara daje trojku za izjednačenje i tajm-aut Mršića (75:75).

34′ – TOMAS I ONUAKU U POENTERSKOM OBRAČUNU

Posle ofanzivnog skoka Radovanovića Tomas pogađa sa poludistance (69:65). Potom Rašon pravi svoju treću ličnu. Onuaku dolazi do poena uz malo sreće (71:65). Novi poeni Tomasa sa poludistance. Onuaku nastavlja poenterski dvoboj sa Tomasom (73:67). Onuaku pravi četvrtu ličnu, faulira Tomasa prilikom šuta. Rašon daje oba penala (73:69). Džastis ostaje sam pod košem i to koristi (75:69).

32′ – POENI POD FAULOVIMA

Junaković poentira, Trifunović je fauliran, pogodio je oba penala (63:57). Jordano pogađa trojku pod faulom Radovanovića i daje dodatno bacanje za novih “+10” (67:57). Tomas poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (67:60). Džastis kreće na prodor, Radovanović ga faulira, posle čega košarkaš Zadra daje oba penala (69:60). Trifunović na to odgovara trojkom (69:63). Tomas krade loptu, Trifunović promašuje za tri, ali Radovanović hvata loptu.

30′ – PARTIZAN SMANJIO ZAOSTATAK, ZAGORAC DOBIO UDARAC

Lopta izlazi iz koša posle šuta Džastisa, dobra akcija Partizana i laki poeni Tomasa za tajm-aut Mršića (59:53). Loša odluka Zagorca, sa oko devet metara šutira za tri, promašuje, Radovanović se izborio za skok u napadu, sjajan potez Jaramaza za lake poene Zagorca. Greška Partizana posle odbranjenog napada. U skoku posle poena Kartera Vuković pada preko Zagorca koji ostaje da leži na parketu (61:55). Zamenio ga je Trifunović, šutirao je sa svoje polovine, nije bio ni blizu obruča.

28′ – PERKINS U KONTRA RITMU

Filipovski je u igru uveo i mladog Radovanovića koji je doneo Partizanu novi napad posle promašaja. Zadar je u bonusu, ali je Jaramaz bio polovičan sa penala (59:49). Mršić se konstantno buni kod sudija. Jaramaz je ponovo faulian, pa je dao oba slobodna bacanja (59:51). Perkins u tranziciji pokušava da pogodi za tri, promašuje, pa gubi loptu. Džastis šutira za tri iz velike udaljenosti, nije ni blizu koša, lopta ostaje u posedu domaćina, Junaković ne pogađa (59:51). Perkins hvata svoj promašaj, pa pravi faul, iz greške u grešku srlja. To mu je treća lična.

26′ – ZADAR IMA DVOCIFRENU PREDNOST

Prodor i poeni Jaramaza. Onuaku hvata loptu u napadu pored Zagorca i pogađa. Rade je zatim izblokiran, uhvatio je svoj promašaj, pa je promašio ceo obruč. Karter se odlično kreće i donosi prvu dvocifrenu prednost svom timu (56:45). Perkins je pogodio pod faulom Onuakua, što mu je treća lična. Klupa Zadra je skočila, tražila da se poeni ne priznaju jer je Tomas dirao obruč. Sudije su se konsultovale  i poništile poene. Perkins je dao oba penala (56:47). Mavra ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (59:47). Karter dobija tehničku zbog diranja lopte posle koša. Perkins koristi poklon sa penala (59:48).

24′ – MAVRA KAŽNJAVA GREŠKE

Jaramaz pogađa za tri, Vuković zakucava, a posle promašene trojke Zagorca Mavra pogađa za tri iz nešto veće udaljenosti (50:43). Zagorac zatim gubi loptu. Kažnjava to Mavra poenima posle prodora (52:43). Filipovski je tražio minut odmora, pa je vratio Perkinsa u igru.

22′ – TROJKA ZAGORCA

Prve poene u drugom delu daje Onuaku u kontri. Zagorac daje trojku iz velike udaljenosti (43:40). Utrčavanje Kartera i poeni uz malo sreće (45:40).

20′ – ZADAR VODI NA PAUZI

Dangubić je izblokiran, Planinić pravi grešku u koracima. Jaramaz pogađa trojku sa korakom unazad, Mršić traži tajm-aut (39:36). Trifunović faulira Jordana na šutu. Pogađa oba penala (41:36). Trifunović je fauliran na prodoru, promašio je prvo, dao drugo bacanje, pa ga je zamenio Jovanović (41:37). Mavra pravi faul u napadu, Partizan je imao poslednji napad u četvrtini, pokušaj Jovanovića je izblokiran, Janković je stigao loptu, vratio do Dangubića koji nije uspeo da poentira. Zadar ima prednost na poluvremenu (41:37).

18′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Trifunović je siguran sa penala (32:31). Vuković iz ofanzivnog skoka vraća loptu u koš (34:31). Janković je izblokiran. Mavra pogađa na drugoj strani (36:31). Sjajan prodor Jaramaza i poeni posle polaganja (36:33). Dangubić je pao, sudije ne pokazuju ništa, Jordanov pogađa za tri, Filipovski reaguje tajm-autom (39:33).

16′ – KRALJEVIĆ PROBLEM U REKETU

Kraljević pravi velike probleme Partizanu u reketu. Trifunović je fauliran, dao je oba slobodna bacanja. Mavra poentira, a Perkins promašuje prvi šut za tri na meču. Borba za loptu posle tog promašaja, sudije pokazuju da je “mrtva lopta”, za nju su skakali Planinić i Janković. Centar Partizana je bio uspešniji, lopta je završila u posedu domaćina, Mavra je promašio (32:29).

14′ – PERKINS 4/4 ZA TRI

Perkins pravi drugu ličnu grešku u prodoru Džastisa koji daje i dodatno bacanje (24:22). Vuković poentira. Zatim je viđen najlepši potez u dosadašnjem toku meča. Jaramaz je ostavio za Tomasa koji je snažno zakucao (26:24). Jaramaz ne pogađa za tri. Kraljević koristi prednost u visini za lake poene pored Trifunovića u reketu (28:24). Perkins daje četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja (28:27).

12′ – TROJKA ZA PREDNOST

Kraljević poentira, Jovanović pravi grešku u koracima, Džastis promašuje, a Perkins zatim pogađa trojku za vođstvo Partizana, pa pravi faul (21:22).

10′ – PERKINS UZ ZVUK SIRENE

Tomas pravi drugu ličnu grešku. Mavra je polovičan sa penala (14:11). Zagorac pravi grešku u koracima. Jordano to kažnjava trojkom (17:11). Perkins ekspresno uzvraća (17:14). Džastis, uz zadršku u skoku, poentira (19:14). Zagorac je bio an ivici da napravi grešku u koracima. U igru je ušao mladi Jovanović koji je promašio trojku. Planinić zatim pravi faul u napadu na Perkinsom prilikom pravljenja bloka. Perkins pogađa trojku uz zvuk sirene (19:17).

8′ – ZAGORAC ZA PREKID SERIJE

Vuković, pa Planinić dolaze do lakih poena (13:8). Filipovski reaguje tajm-autom. Zagorac greši posle odmora. Vuković promašuje za tri, pa pravi faul. Zagorac pogađa za tri (13:11). Dobra akcija Zadra, ali je Planinić ostao predugo u reketu.

6′ – DRUGA LIČNA ONUAKUA

Zagorac je zamenio Tomasa, Jaramaz je izblokiran na drugoj strani. Loš potez Mavre. Zagorac pokušava sa jedne noge, promašuje. Onuaku pravi grešku u koracima. Dosta grešaka na obe strane. Onuaku pravi drugu ličnu i seli se na klupu. Jaramaz ne pogađa u reketu.

4′ – TOMAS, PA ONUAKU

Dobar potez Tomasa i poeni na drugom obruču. Trifunović faulira Kartera na šutu za tri, Džastin je dao samo jedno bacanje (8:8). Onuaku u svom specifičnom stilu, kao nekada Radivoj Korać, šutira bacanja i daje jedno od dva (9:8)

3′ – TROJKE

Palokaj promašuje za tri, Trifunović dobija loptu, pravi korak unazad i pogađa za tri (4:6). Na to uzvraća Vuković istom merom (7:6).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Onuaku je dao prve poene na meču. Dangubić odgovara trojkom, Karter zatim poentira (4:3).

16:56′ – PETORKA PARTIZANA

Partizan kreće meč u petorci: Jaramaz, Dangubić, Trifunović, Tomas, Janković

16:49′ – DOBRO RASPOLOŽENJE

Pred početak utakmice vlada odlično raspoloženje što se vidi po fotografiji iz Zadra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike