FIBA ponosna na organizaciju „prozora“: Čak 78 mečeva, 15 „balona“ i 870 igrača

03.12.2020

16:27 >> 16:34

0

Autor: N. St.

Najavljen mehur i za februar

FIBA ponosna na organizaciju „prozora“: Čak 78 mečeva, 15 „balona“ i 870 igrača
Copyright Promo/KSS

Završen je novembarski „prozor“ kvalifikacija. Na četiri kontinenta su različite reprezentacije igrale svoje mečeve i to posebno dobija na značaju kada se zna situacija sa pandemijom koronavirusa.

Zbog svega toga su čelnici FIBA ponosni na način na koji je sve to izvedeno.

– Naš najveći prioritet bila je bezbednost i zdravlje svih. Odigrano je 78 kvalifikacionih mečeva, učestvovale su 72 selekcije i 870 igrača širom sveta, u posebnim „mehurima“ u 15 različitih gradova u Africi, Aziji, Evropi i Americi. Poštovani su svi protokoli i samo četiri utakmice su odložene zbog virusa – navodi se na zvaničnom sajtu.

Pročitajte još: Košarka u “mehuru” iz ugla kapitena reprezentacije Srbije

Otkrili su i način na koji je sve rađeno.

– Da bi svi bili bezbedni igrači i članovi ekipa su morali da imaju dva negativna testa pre dolaska u „balon“. Poslednji je morao da bude urađen najkasnije 72 sata pred dolazak, a drugi najkasnije pet dana pre toga. Učesnici su zatim ponovo testirani po dolasku. Više od 5000 PCR testova je urađeno pre puta i više od 4000 PCR testova je odrađeno u samim „balonima“. Treći i poslednji prozor će biti organizovan u februaru, takođe u „balonima“, kako bi mogli da garantujemo zdravlje i bezbednost svih – poručuju iz FIBA.

Promo/FIBA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike