Muzika mu je bila velika ljubav: Kako je Milenko Savović zaslužan za stvaranje legendarnog hita "Igra rokenrol cela Jugoslavija"

01.03.2021

19:32 >> 20:03

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji kapiten i funkcioner Partizana bio je veliki zaljubljenik u muziku

Muzika mu je bila velika ljubav: Kako je Milenko Savović zaslužan za stvaranje legendarnog hita "Igra rokenrol cela Jugoslavija"
Copyright MN Press

Košarka mu je bila životni poziv, ali najveća ljubav legendarnom košarkašu Partizana Milenku Savoviću bila je muzika.

Nekadašnji kapiten, kasnije i sportski direktor kluba iz Humske, preminuo je u ponedeljak od posledica virusa korona, a malo je poznato da je upravo on, na indirektan način, imao velikih zasluga za stvaranje hita “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, beogradskog rok benda “Električni orgazam”.

Naime, Savović je tokom gimnazijskih dana izgradio veliko prijateljstvo sa legendarnim frontmenom “Orgazma” Srđan Gojkovićem Giletom, koji je, iako nije veliki ljubitelj sporta, zbog svog drugara došao na jednu utakmicu Partizana u novobeogradsku “Halu sportova”.

– Osim za treninge i školske obaveze, našao sam vremena za otkrivanje rokenrola. U XI beogradsku gimnaziju išao sam sa Giletom, koji je poveo Čavketa i Bananu na utakmicu u Halu sportova. Na zagrevanju mi je prišao policajac jer mu se Gile žalio kako ne mogu da sednu u parter. Zamolio sam redare da ih puste da preskoče u parter i akrobatiku „Električnog orgazma” pozdravila je navijanjem cela hala. Na toj utakmici je od navijanja „grobara” sa bubnjevima Gile pokupio ideju za početak pesme „Igra rokenrol cela Jugoslavija” – ispričao je Savović u jednom od intervjua.

Harizmatični centar istakao je poznantstvo sa Milanom Mladenovićem, Kojom iz „Discipline kičme” i otkrio da se baš na jednoj svirci odigrao događaj “za ceo život”…

Pročitajte još

– Kada se otvorio klub „Akademija”, u njega je redovno svraćalo tek tridesetak ljudi. Na nekom rok koncertu u „Akademiji” sam upoznao lepu studentkinju Fakulteta likovnih umetnosti. Bio je to fatalan susret jer smo danas u braku. Muzika je važan deo mog slobodnog vremena. Naročito rokenrol – pričao je Milenko Savović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike