Bogdanović hvata ritam, a Atlanata ulazi u seriju

04.03.2021

07:33 >> 07:34

0

Autor: D. B.

Dobre stvari se dešavaju timu iz Džordžije od kada Srbin ponovo igra

Bogdanović hvata ritam, a Atlanata ulazi u seriju
Copyright Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Misija pod imenom povratak u formu Bogdana Bogdanovića uspešno teče. Reprezentativac Srbije je odigrao i drugi meč posle oporavka od povrede. U pobedi njegove Atlante nad Orlandom 115:112 (27:39, 15:22, 36:29, 37:22) Bogdan je igrao 20 minuta uz učinak od devet poena (3-2 za dva, 5-1 za tri, 2-2 slobodna bacanja), dva skoka, asistenciju i blokadu.

Ovo je druga uzastopna pobeda “houksa” od kada je smenjen trener Pirs i od kada je brigu o timu preuzeo privremeni trener Nejt Mekmilan. Pre toga, čak pet nedelja, Atlanta nije uspela da “veže” dve uzastopne pobede, a sada je pre Orlanda pobeđena i druga ekipa sa Floride Majami.

Tokom poslednje četvrtine igrači Atlante su postigli čak devet trojki i nedostajala im je jedna da bi izjednačili klupski rekord (deset 21. oktobra 2018. godine protiv Klivlenda). Ono što je posebno važno je da je tim iz Džordžije do pobede stigao bez pomoći najboljeg skakača lige Klinta Kapele (14.2 skokova po meču) koji nije igrao zbog povrede stopala.

Sam meč je rešen u dramatičnoj završnici. Sjani Nikola Vučević (29 poena, devet skokova) je doneo vođstvo Orlandu (112:111) 18 sekundi pre kraja meča. Atlanta je loptu u ruke dala svoj najjačem ofanzivnom adutu Treju Jangu. On je uspeo da iznudi faul Majkla Kartera-Vilijamsa i sa linije slobodnih bacanja je trasirao put ka pobedi. Bio je to kraj velikog povratka Atlante koja je tokom meča gubila i sa 19 poena.

– Pričali smo da je vreme da odigramo svih 48 minuta i bilo je potrebno 48 minuta da bismo ostvarili ovu pobedu. Momci se nisu predali i to govori o njihovom karakteru – hvalio je svoje igrače Mekmilan.

Pročitajte još

U redovima pobednika Jang je postigao 32 poena i imao je osam asistencija, Danilo Galinari je postigao 23 (pet trojki) uz devet skokova i šest asistencija, a Kolins je učinku od 15 poena dodao i devet skokova. U redovima Orlanda osim Vučevića, efikasni su bili i Terens Ros (28 poena) i Karter-Vilijams (20 poena, po šest skokova i asistencija).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike