Jokić je pravi deran: Nikola "ispalio" genijalan odgovor na pitanje kako će iskoristiti pauzu posle Ol-stara

05.03.2021

08:03 >> 08:45

0

Autor: Adam Štulić

Srpski centar je spreman za susret svih zvezda

Jokić je pravi deran: Nikola "ispalio" genijalan odgovor na pitanje kako će iskoristiti pauzu posle Ol-stara
Copyright MN Press

Srpski centar Nikola Jokić u sjajnom raspoloženju odlazi na Ol-star. Njegov Denver vezao je četiri pobede na gostovanjima, dok je on ušao u malo i veoma odabrano društvo NBA legendi sa ostvarenih 50 tripl-dablova u karijeri.

Poslednji trijumf u nizu Nagetsi su ostvarili u Indijani (113:103).

– Najvažnije je da smo pobedili. Kada smo poslednji put bili na putu mislim da smo izgubili na šest od sedam utakmica, tako da je veoma važno da smo dobro završili prvi deo sezone i da smo pobedili u ovim mečevima na gostovanju. Ove utakmice su nam odredile sezonu, lako je sve moglo da ode na drugu stranu na ovom putovanju. Iskoračili smo, nismo dozvolili da nam se poslednja četiri duela dese, već smo ih napali. Srećnan sam zbog tima, imamo dobar momentum pred pauzu.

A mini-odmor je uslovljen Ol-star utakmicom, koja će se održati predstojećeg vikenda. Jokić će biti starter u Lebronovom timu, uz Janisa Adetomumba, Luku Dončić i Stefa Karija.

– Prilično dobar tim, ne mogu da lažem. U drugoj ekipi su Kavaji Lenard, Bredli Bil, Džejson Tejtum, Kajri Irving, Džoel Embid. Biće zabavno. Uživam u trenutku, zadovoljstvo je biti uz takve momke na terenu. Znači mi mnogo što ću deliti parket sa najboljim igračima u ligi, to nije mala stvar. Predstavljam svoju zemlju, grad, porodicu, tim, biće mi zadovoljstvo.

Jokić jedva čeka i da malo predahne od naporne sezone.

– Imaću nekoliko slobodnih dana, možda ću “loše” jesti. Želim da provedem dva dana bez košarke, da uopšte ne razmišljam o tome. Mislim da će biti lepo.

Priznao je srpski as da se još nije navikao na utakmice bez prisustva publike.

– Prvi put sam igrao u Čikagu bez navijača, bilo mi je čudno bez naših. U Milvokiju je bilo malo više navijača. Čuo sam i naše ljude, video zastave. Mali osećaj se vratio – kazao je Jokić, čija je fondacija pre nekoliko nedelja obradovala mališane u njegovom rodnom Somboru, gde je 6.000 đaka dobilo majice.

– Cela porodica radi na tome i pokušavamo da na neke sitne načine pomognemo i usrećimo neke porodice i decu. Nadamo se da ćemo nastaviti akciju. Mali znak pažnje od nas.

Pročitajte još

Jokić je protiv Indijane naspram sebe imao Domantasa Sabonisa, pa je američke novinare zanimalo da li je njegov otac Arvidas, koji je takođe bio prepoznatljiv po sjajnom osećaju za asistenciju, bio jedan od Nikolinih uzora.

– Pamtim Arvidasa, ali bio sam veoma mlad. Mislim da je malo kasno došao u NBA i nije ostvario pun potencijal. Drago mi je da centri rade nešto što liga i ceo svet prepoznaju. Prethodnih godina se sve vrtelo oko bekova i trebalo je da centri urade nešto što će napraviti razliku. Drago mi je što smo u tome uspeli – kazao je Nikola Jokić.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike