Jokić: Bez jednog čoveka ništa ne bi bilo moguće (VIDEO)

03.03.2021

08:30 >> 10:29

0

Autor: D. B.

Centar Denvera govorio i o rekordima, saigračima, zaveštanju

Jokić: Bez jednog čoveka ništa ne bi bilo moguće (VIDEO)
Copyright Profimedia

Posle večeri u kojoj je postao deo istorije NBA lige, Nikola Jokić je seo na “vruću” stolicu, isped veb kamera, kako bi prisustvovao onlajn konferenciji za medije.

Nije odavao utisak čoveka koji je postigao nešto veliko. Naprotiv. Suočen sa konstatacijama da je “najbolji igrač tim”, “lider koji primerom tera druge da budu bolji”, delovao je kao čovek kome nije prijatno. Međutim, njegovim licem u dva navrata razvukao se gotovo dečački osmeh. Prvi put dok je pričao o čoveku koji je jedan od sinonima za dominantnog centra. Drugi put osmeh je stigao kada govorio o čoveku čije ime nije tako poznato niti zvučno, a bez koga, kako Nikola sam priznaje, ne bi postigao ništa od onoga što trenutno čini.

Osmeh broj 1 nastao je posle pitanja: “Nikola, kako ti izgleda činjenica da si postao uz Vilta Čembrlena jedini centar u istoriji NBA koji ima 50 ili više tripl-dablova”.

Lepo je. To je deo moje zaostavštine. To je baš kul. Biti uz Vilta u istoj rečenici, igračem koga svi smatraju jednom od najboljih u istoriji košarke... – slegao je ramenima Nikola.

Pokušali su novinari iz SAD da saznaju šta se to promenilo, pa je Denver ušao u seriju od tri uzastopne pobede.

Počeli smo da igramo. To je zabavio, igramo jedni za druge, pomažemo se. Tako je mnogo lakše i mnogo zabavnije.

Novinari su ga nasmejali pitanjem da li će se prijaviti za takmičenja u zakucava-njima pošto je na meču protiv Milvokija tri puta na taj način poentirao. (Inače Nikola za razliku od većine centara u NBA svoju igru ne temelji na ovakvom načinu poenti-ranja).

Daaaa… Sigurno… Iskreno, ja nemam pojma kako sam treći put uspeo da zakucam protiv Milvokija. Bio sam ispod obruča, pokušao sam samo da odem što više – skromno je pitao Jokić, a zatim je objasnio da li je namerno počeo više da zakucava da bi podigao nivou energije saigrača: – Mislim da me oni samo zafrkavaju.

Nikolina uloga lidera Denvera, prema novinarima iz SAD vidi se u tome i što sve više igrača njegovog tima sledi njegovu rutinu i posle meča ide u teretanu, uz citiranje saigrača koji su rekli da kada vide Nikolu koliko naporno radi i oni to moraju.

Pročitajte još

Radim nešto zbog sebe, ne da bih se hvalio ili pokazivao bilo kome bilo šta. Srećan sam što me momci prati, mislim da će biti i njima lakše. Meni je lakše sada. Kada radiš – radiš.

I tu smo došli do osmeha broj 2. Onoga koji je razlio Nikolinim licem u momenti dok je pričao o kondicionim treneru Denvera Felipeu Ejšenbergeru.

On je moja porodica. Uvek smo na vezi, dolazio je kod mene kući. On je moj brat, čovek koji mi pomaže da stignem do svega ovoga. Ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što radi – zaključio je Jokić.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike