KRAJ: Olimpijakos savladao Zvezdu

05.03.2021

18:30 >> 20:53

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi u Grčkoj

KRAJ: Olimpijakos savladao Zvezdu
Copyright MN Press

Okršaj u Pireju bio je duel dva tima koja se nalaze u evroligaškoj seriji poraza. Ni Crvena zvezda ni Olimpijakos nisu mogli da se pohvale dobrim rezultatima u elitnom takmičenju.

Na kraju, posle 40 minuta igre je domaćin taj koji se radovao prekidu lošeg niza – 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12).

Beogradski crveno-beli su u nekoliko navrata u trećem kvartalu uspeli da stignu zaostatak, čak i da povedu, ali su u toj završnici napravili neke greške koje su omogućile grčkoj ekipi da stigne do prednosti i da je zadrži do kraja.

Najefikasniji kod pobednika bili su Mekisik sa 20 i Vezenkov sa 17 poena, na drugoj strani je Simonović dao 19 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Ponovo je Zvezda odigrala slabo u poslednjem kvartalu. Olimpijakos je slavio – 94:79.

38′ – PONOVO MEKISIK

Ušli su i jedni i drugi u kontra ritam. Promašaji se ređaju. Prekinuo je to Noko zakucavanjem (84:79). Mekisik odgovara poenima uz faul i daje dodatno bacanje (87:79). Presečeno dodavanje Hola, pa dva pogođena slobodna bacanja Slukasa za novih “+10” (89:79).

36′ – TAJM-AUT RADONJIĆA I PETA LIČNA VOLDENA

Simonović se ispravlja i pogađa za tri. Mekisik pogađa u kontri su primorali Radonjića da traži tajm-aut (84:75). Simonović pogađa za tri, ali sudije pokazuju da je nagazio liniju (84:77). Volden faulom sprečava kontru, to mu je peta lična.

34′ – IGRA NA DVOCIFRENOJ KLACKALICI

Larencakis prekida “prazan hod” za +10 (82:72). Simonović promašuje za tri, pa u velikoj gužvi Volden uspeva da obezbedi napad za srspki tim.

32′ – DOBRIĆ ČUVA ZVEZDU

Larencakis pogađa za tri i vraća dvocifrenu prednost (78:67). Hol je dao oba slobodna bacnaja, a Vezenkov je ostao potpuno sam pod košem i zakucao (80:69). Dobrić je pogodio pod faulom i dao dodatno bacanje (80:72). Simonović pravi faul i diže ruku, sudije ne pokazuju ništa, Kuridža potom to “popravlja” i dobija treću ličnu.

30′ – OLIMPIJAKOS VRATIO PREDNOST

Dženkins je pogodio jedno od dva bacanja, Kuzmić nije ispratio ideju Voldena, posle čega je Vezenkov dao trojku (72:67). Zvezda je napravila par grešaka, a Mekisik je bio brži od sirene i vratio prednost pred poslednji kvartal (75:67).

28′ – ZVEZDA SVE BOLJA

Vezenkov pogađa oba slobodna bacanja, Simonović daje trojku iz teške pozicije, a potom poene postižu Kufos i Kuzmić (65:66). Mekisik je polovičan sa penala (66:66). Odlično utrčavanje Dobrića bio je potpuno sam, očekivali su svi zakucavanje, umesto toga je odlučio da položi loptu u koš i promašio. Svi na klupi su se uhvatili za glavu. Vezenkov je dao oba, a Dobrić polovičan sa penala (68:67).

26′ – TROJKA LAZIĆA

Lazić pogađa trojku sa oko osam metara, Mekisik uzvraća uz zvuk sirene. Odličan potez Hola i zakucavanje Noka (61:61). Potom je faulirao Slukasa i sprečio prodor.

24′ – TREĆA LIČNA SLUKASA

Mekisik pogađa trojku, Lazić je fauliran u skoku što je treća lična Slukasa. Dao je oba slobodna bacanja, pa je posle ukradene lopte Hola Lojd uspeo da pogodi u kontri (58:56).

22′ – HOL, PA LOJD

Odlično raspoloženi Hol diriguje igrom Zvezde na startu, prvo je poentirao, pa asistirao Lojdu za poene u kontri (53:52). Kufos zatim zakucava (55:52).

20+’ – RADONJIĆ

Trener Zvezde Dejan Radonjić je u pauzi pričao o prvom delu.

– Na početku smo bili mekani, bez energije, sa dosta grešaka. U drugoj četvrtini je bilo bolje. Moramo u nastavku da igramo bolje u odbrani i da budemo fokusiraniji – rekao je Radonjić.

20′ – SERIJA SIMONOVIĆA

Printezis u svom stilu dolazi do poena, Simonović pogađa novu trojku (50:46). Dženkins uzvraća istom merom (53:46). Sjajna akcija Zvezde i zakucavanje Davidovca (53:48). Slukas je promašio u poslednjem napadu. Olimpijakos ima pet poena prednosti na pauzi (53:48).

18′ – REAKCIJA RADONJIĆA

Herison pogađa težak šut. Dženkins faulira Lojda i šalje ga na liniju penala, Džordan je siguran sa penala, posle čega Slukas poentira (46:40). Posle promašaja Davidovca Slukas postiže nove poene, pa Radonjić traži tajm-aut (48:40). Simonović pogađa za tri po povratku na parket (48:43).

16′ – KUZMIĆ I LIVIO

Nesporazum u odbrani Zvezde, Noko je ostao da čuva Slukasa, Kostas nije pogodio, ali je Livio bio viši od čuvara i lako vratio loptu u koš. Kuzmić je fauliran, promašuje prvo, daje drugo bacanje (38:33). Potom Livio i Kuzmić “razmenjuju” poene, a posle faula Lojda na Printezisu je usledio novi TV tajm-aut (40:35). Printezis je dao oba penala (42:35). Slukas faulira Voldena na šutu za tri, Kori pogađa sva tri bacanja (42:38).

14′ – DOBRIĆ RAZIGRAN

Noko poentira pod faulom, promašuje dodatno bacanje. Livio poentira, Radonjić se buni, tvrdi da je Lazić fauliran pre toga i dobija tehničku, Spanulis ne koristi poklon. Kuridža je pronašao Dobirća u ćošku koji pogađa trojku (36:30). To je i njemu jubilej pošto je stigao do 500. poena u Evroligi. Printezis promašuje oba slobodna bacanja, a Dobirć posle prodora pogađa (36:32).

12′ – ZAKUCAVANJE DOBRIĆA

Spanulis se okliznuo i tom prilikom gurnuo Simonovića pri šutu za tri. Marko je dao dva od tri (30:21). Printezis se upisuje na semafor. Volden je sjajnim potezom izbacio Larencakisa, Dobrić nije pogodio otvorenu trojku, pa je Kuridža  uspeo da je vrati u koš (32:23). Promašaj domaćina, Lazić krade loptu ,Volden ostalvja za Dobrića koji prolazi i zakucava (32:25). Potom Larencakis kreće na prodor i poentira (34:25).

10′ – SPANULIS ZA DVOCIFRENU PREDNOST

Kuridža poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (24:19). Elis dobija savršenu loptu i zakucava (26:19). Dobrić greši prilikom dodavanja, a Spanulis postiže prve poene na meču (28:19). Kuridža promašuje za tri, pa faulira Spanulisa koji potom donosi dvocifrenu prednost svom timu (30:19). Simonović ne pogađa, traži faul, arbitri se ne oglašavaju (30:19).

8′ – SLUKAS RASPOLOŽEN

Slukas trojkom uzvraća. Lojd je krenuo na prodor, tražio je faul, nije ga dobio, a Mekisik poentira u kontri. Radonjić traži minut odmora (20:12). Volden pogađa posle mini odmora. Vezenkov ostaje sam i promašuje za tri, Slukas dolazi do lopte, pa poentira (22:14). Koš Davidovca, pa novi ofanzivni skok Olimpijakosa, ovog puta Elisa, što Slukas koristi da pogodi (24:16).

6′ – PREDNOST ZA DOMAĆINA, NOKO NA TERENU

Mekisik pogađa trojku, treću iz isto toliko pokušaja za Olimpijakos. Lazić odgovara istom merom (13:9). Volden je ušao umesto Uskokovića. Vezenkov je dobio dovoljno prostora i to je iskoristio (15:9). Lazić pravi dobru fintu, ostavlja sebi dovoljno prostora za šut, ali ne pogađa. Simonović faulom sprečava kontru, posle čega je usledio TV tajm-aut. Na teren je ušao Noko. Elis hvata loptu posle promašaja Slukasa, Noko ga faulira. Oktavijus je bio polovičan, Lazić je uhvatio loptu. Simonović pogađa za tri (16:12).

4′ – LOJD PREKIDA NIZ PROTIVNIKA

Mekisik koristi novi napad dobijen posle Kuzmićeve reakcije i postiže trojku (8:4), posle čega krade loptu, a Kufos poentira u tranziciji (10:4). Lojd uspeva to da prekine (10:6).

3′ – KUZMIĆ I FER-PLEJ

Ponovo je Uskoković prošao do koša, nije pogodio, Kuzmić je uhvatio loptu i uspeo da je vrati u koš čime je prešao brojku od 500 evroligaških skokova. Odličan potez Lojda u reketu i poeni (3:4). Kufos dolazi do koša pored Kuzmića (5:4). Lojd se namestio, šutirao i promašio sa poludistance, ni Vezenkov nije poentirao, sudija je pokazao da je lopta za Zvezdu, ali je Kuzmić pokazao visok nivo fer-pleja i priznao je da se od njega lopta odbila u aut.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Grčkoj je počela. Lojd se odlično postavio i iznudio faul u napadu Mekisika. Uskoković je došao do obruča, nije uspeo da poentira, Vezenkov je to kaznio trojkom (3:0).

19:57′ – PETORKE

Zvezda počinje meč u petorci: Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić. Olimpijakos kreće u postavi: Slukas, Dženkins, Mekisik, Vezenkov, Kufos.

19:42′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde se zagrevaju za početak meča u Grčkoj

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike