Istorijska noć košarkaša Albe: Uspeo je da ponovi podvig Larkina i Gaudloka

05.03.2021

20:13 >> 20:14

0

Autor: M. R.

Markus Erikson vodio nemački tim do pobede protiv Himkija sa čak deset postignutih trojki

Istorijska noć košarkaša Albe: Uspeo je da ponovi podvig Larkina i Gaudloka
Copyright MN Press

Pamtiće 5. mart 2021. godine košarkaš Albe Markus Erikson. Večeras je postao tek treći igrač u modernom izdanju Evrolige koji je uspeo da postigne deset ili više trojki. To su do sada učinili samo Šejn Larkin i Dru Gaudlok.

Pročitajte još

Erikson je u pobedi protiv Himkija – 100:81 učestvovao sa 36 poena. Za tri je imao 13 pokušaja, od čega je deset prošlo kroz mrežicu. Savršen je bio sa linije slobodnih bacanja 4-4, a za dva je šutitao 3-1. Upisao je i četiri skoka i dve asistencije. Ukupan indeks korisnosti iznosio je – 41.

Dobro su ga ispratili i saigrači, pa je pobede bila prilično ubedljiva. Fontekio i Sikma su postigli po 18 poena, a Siva i Lamers sa po 11. Na drugoj strani nazapaženiji je bio Džordan Miki sa 29 poena i devet uhvaćenih lopti (indeks 31). Posle njega najviše poena je postigao Aleksej Šved, koji je ponovo previše lopti potrošio. Za tri je šutirao 12-3, a za dva 10-2. Završio je meč sa 15 poena, sedam skokova i 12 asistencija, ali i sa čak 17 promašaja…

Himki je zacementiran na dnu tabele Evrolige sa samo tri pobede i 24 poraza. U narednom kolu sastaće se sa Crvenom zvezdom u Beogradu 11. marta. Alba je na 15. poziciji sa skorom 10-18, a učinak će pokušati da popravi sledeće nedelje protiv Asvela u Francuskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike