Mega gostuje u Novom Mestu: Moramo da budemo veoma motivisani i da smanjimo oscilacije

06.03.2021

16:42

0

Autor: M. R.

Utakmica se igra u nedelju od 17.00

Mega gostuje u Novom Mestu: Moramo da budemo veoma motivisani i da smanjimo oscilacije
Copyright MN Press

Košarkaši Mege u prethodnom kolu ABA lige nisu odigrali kako se od njih očekuje, ali su uspeli da izvuku pobedu protiv Borca. Ovog vikenda žele da pokažu bolju igru i nastave da se bore za mesto u razigravanju. Protivnik je Krka u nedelju od 17.00 u Novom Mestu.

Pročitajte još

Čeka nas veoma zahtevna utakmica. Krka je pokazala protiv Cedevita Olimpije dobru igru gde su bili na ivici da dobiju favorita – rekao je trener Mege Vladimir Jovanović. – Igraju bolje na domaćem terenu i imaju veoma kvalitetne i iskusne igrače u svom sastavu. Nadam se pre svega kvalitetnoj utakmici sa naše strane sa što manje oscilacija u igri. Moramo da uđemo jako motivisani u meč i spremni da 40 minuta igramo veoma pametno, ali u isto vreme, intezivno protiv ekipe koja će sigurno sve uraditi da dobije utakmicu.

Stefan Momirov se nada boljem izdanju nego što je to bio slučaj protiv Borca.

– Pokušali smo da kroz treninge ispravimo greške što je više moguće i spremimo se za sledeće kolo. Idemo u goste ekipi Krke protiv koje nas očekuje teška i bitna utakmica. Ključ je da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta. Moramo da igramo čvrsto u oba pravca, kako bi ishod utakmice bio pozitivan za nas.

Pomoćni trener Krke Dalibor Damjanović zna odakle preti najveća opasnost.

– Posebno moramo da se fokusiramo na njihove najbolje igrače – Filipa Petruševa i Marka Simonovića, koji ove sezone igraju sjajno. Iskusni dvojac – Tepić i Smit drži sve konce organizacije u svojim rukama. Igraju vrlo laku i efikasnu košarku. Oni maksimalno koriste svoje snage, veoma su povezani i imaju veoma visok nivo samopouzdanja – zaključio je Damjanović.

Prvi međusobni duel ove sezone u Beogradu završen je pobedom Mege – 71:70. Trenutno begradski tim ima skor 13-6 na trećem mestu, dok je Krka na 11. poziciji sa 5-13.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike