Raport iz Partizana pred put za Bar: Zbog čega se Jaramaz nervira i šta je sa Mikom i Nikolićem

04.12.2020

09:58

0

Autor: D. B.

Crno-beli sutra u 9. kolu ABA lige gostuju Mornaru

Raport iz Partizana pred put za Bar: Zbog čega se Jaramaz nervira i šta je sa Mikom i Nikolićem
Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana je veliki izazov – meč protiv Mornara u Baru u okviru 9. kola ABA lige. Crno-beli su svesni da će igrati protiv tima koji ima mnogo jakih aduta u svojim redovima, o čemu svedoči i činjenica da su u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja doživeli samo jedan poraz i to od lidera Crvene zvezde.

Kako prenosi trener Partizana Sašo Filipovski pauza u ABA ligi koju je “izazvala” pauza za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iskorišćena je za dodatni rad na osnovama igre, pa iako je bio bez pomoći reprezentativaca (Dangubić i Zagorac), iako je bilo i, kako sam kaže, “nekih bolesti”, je zadovoljan urađenim.

Kada govori o rivalu iz Bara, Filipovski je pun reči hvale.

Čeka nas vrlo neugodan protivnik. Odlični su napadači. I Pulen i Vajthed i Nidam su dobri i u igri jedan na jedan i na pik-end-rolu. Na pozicijama dva, tri i četiri imaju odlične šutere za tri poena. Jednostavno, moraćemo da pazimo te njihove šutere, koji imaju običaj da se “dignu” i iz kontranapada. Na “petici” imaju igrača koji igra i levom i desnom rukom. Veliki izazov. Da bismo pobedili moramo da igramo 40 minuta vrlo dobru odbranu, uz visoku koncentraciju. Moramo da delujemo timski i da tražimo skok. Daćemo sve od sebe. Mornar ima i iskustvo i “širinu” – analizira Filipovski.

Pročitajte još: Sašo Filipovski iz sasvim drugačijeg ugla

Svi navijači Partizana jedva čekaju da ponovo na terenu vide Ognjena Jaramaza koga je povreda prsta udaljila od terena baš u momentu kada je postao nosilac igre tima iz Humske.

Jaramaz je posle meeci i po pauze, što se tiče kondicije odlično spreman. Fantastičan posao su tu napravili naši kondicioni treneri. Izgubio je malo osećaj, što ga malo i nervira. Bio je taj lom koji ga je uzabacio iz ritma. Uporan je. Vratiće se – uveren je Filipovski.

Što se tiče povratnika Alekseja Nikolića, za njega je prerano da izađe na parket.

Nikolić nije u programu. Radiće testiranja, radio je operaciju kuka i nije spreman za igru “pet na pet” – jasan je šef struke crno-belih.

U Baru trener Partizan neće moći da se ni da se osloni na pomoć ni na centra iz SAD.

Erik Mika je bolestan. Ne možemo na njega da računamo, mora da prođe još neke medicnske testove – objašnjava Filipovski.

Meč između Mornara i Partizana možete gladati u subotu, 5. decembra, od 19 časova na “Arena sport 2”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike