Po čemu ćemo pamiti meč svih zvezda NBA lige: Jokić starter, Janis MVP, klinac koji ljubi obruč i Karijeva neponovljiva "praćka" (VIDEO)

08.03.2021

07:30 >> 12:34

0

Autor: D. B.

Nije bilo onako kako smo navikli kada se na jednom mestu nađu najbolji košarkaši današnjice, ali daleko od toga da je bilo loše

Po čemu ćemo pamiti meč svih zvezda NBA lige: Jokić starter, Janis MVP, klinac koji ljubi obruč i Karijeva neponovljiva "praćka" (VIDEO)
Copyright Profimedia

Bio je to Ol star na kakav nismo navikli. Obično to je utakmica u kojoj igrači uživaju, dobro se zabavljaju, druže se sa fa-novima, a dolaze da se provedu ne nekoj od “milion” žurki koje znani i neznani, poznati i oni koji bi to želeli da budu priređuju u njihovu čast.

Ovaj put to nije bio slučaj, a zna se i zbog čega – takva je nova realnost koju nas oslikavaju sva ograničenja zbog pandemije.

Bilo kako bilo, tek tim koji je izabrao Lebron Džejms pobedio je ekipu čiji je “selektor” bio Kevin Durent (as Bruklina nije igrao zbog povrede) rezultatom 170:150 (40:39, 60:41, 46:45, 24:25).

Ovaj meč će ostati upisan i kao prvi u kome je ulogu startera imao Nikola Jokić. I za razliku od čitave ove takmičarske godine, imao je skroman učinak. Na terenu je proveo 19 minuta. Za to vreme je postigao šest poena, imao je sedam skokova i pet asistencija.

Trofej namenjen najprisnijem igraču ovog meča otišao je u ruke Nikolinim sinoćnjem saigraču – Janisu Adetokunbu. Grk je postigao 35 poena, šutirao je perfektnih 16-16 iz igre (3-3 za tri poena), a imao je i sedam skokova i tri asistencije. Poslednji put se dogodilo da jedan igrač na Ol staru meč završi bez promašaja davne 1968. godine kada je Hal Grir šutirao 8-8 iz igre.

Janis je posebno ponosan što je kolekciji trofeja dodao i ovaj na kome piše ime Kobija Brjanta.

– Kako da ne budeš posebno srećan kada će mi u kući stajati trofej sa Kobijevim imenom. To je sjajan osećaj. Prošle godine sam jako želeo da ga osvojim, a ove nisam ni razmišljao. Izašao sam da se zabavljam i da igram. Moj tim je igrao sjajno i uspeo sam. Znam da bi i Kobi bio srećan da je video kako sam odigrao – emotivno je pričao Adetokumbo.

Lebron, koji je u više navrata istako da nije ni želeo da igra ovu utakmicu je zajedno sa timom odlučio da nagradu od milion dolara do-nira “Thargud Maršaj koledž fondu”, dok je nagrada koju je dobio poraženi tim od pola miliona dolara otišla za “Junajted negro koledž fond”.

Pre početka samog meča održano je i takmičenje u brzom šutiranju trojki u kome je pobedio Stef Kari (Golden Stejt), dok je u takmičenju u košarkaškim veštinama trijumf odneo Domantas Sabonis iz Indijane.

Na poluvremenu je održano i takmičenje u zakucava-njima. Pobedu je odneo Anferni Simons iz Portlanda. Pobedu mu je donelo zakucavanje tokom koga je poslao poljubac obruču pokazavši da ima neverovatan odraz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike