"Nismo više tim iz 2015. godine, moramo mnogo više znoja da prolijemo"

08.03.2021

15:01

0

Autor: M. R.

Selektorka Marina Maljković posle žreba za EP 2021.

"Nismo više tim iz 2015. godine, moramo mnogo više znoja da prolijemo"
MN Press

Košarkašice Srbije su danas saznale da će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u junu 2021. godine igrati u Valensiji sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom. Posle žreba je utiske za zvaničan sajt KSS iznela selektorka Marina Maljković.

Pročitajte još

Nikada ne dajem značaj žrebu, jer su to stvari koje nisu u našim rukama. Moj fokus je da ono što možemo da kontrolišemo uvek bude maksimalno dobro odrađeno – jasna je Maljkovićeva. – Time sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, opterećena i vodim računa svakog dana da sve u tom smislu protekne u najboljem mogućem redu. Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na EP nije ni najteža, ali ni najlakša. Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Reprezentacija Grčke je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice.

Našu reprezentaciju očekuju ozbiljne pripreme za Evrobasket.

– Prethodna godina je, zbog pandemije, bila neizmerno teška za ceo svet. Činjenica da ni u jednom kvalifikacionom prozoru nisam mogla da računam na kompletan stručni štab zbog raštrkanosti na sve četiri strane sveta, pokazuje dodatni problem i nelagodnost za našu reprezentaciju. Razmišljamo isključivo o nama. Program je, kao i svake godine, odavno isplaniran do poslednjeg detalja, tako da spremne dočekujemo pripreme.

Srbija je prethodnih godina navikla na uspehe košarkašica. Izabranice Marine Maljković su 2015. bile evropske šampione, naredne godine su osvojile bronzu na OI u Brazilu, a onda su 2019. isto odličje uzele na EP u Beogradu.

– Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama. Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije – zaključila je Marina Maljković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi