KRAJ: Partizan se borio, ali nije uspeo

10.03.2021

19:20 >> 22:43

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli poraženi u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Evrokupa

KRAJ: Partizan se borio, ali nije uspeo
Copyright KK Partizan

Košašrkaši Partizana su završili svoj evropski put za ovu sezonu. Lokomotiva je odradila svoj deo posla i značajno pomogla crno-belima, koji su u poslednjem meču Top 16 faze Evrokupa poraženi od Metropolitana, koji će uz Lokomotivu ići u četvrtfinale Evroluka.

Crno-belima je protiv Francuza trebalo da pobede najmanje četiri razlike, bili su nadomak tog uspeha, ali su na kraju posustali i poraženi su 75:70.

Dodatna otežavajuća okolnost za Partizan bila je to što se meč, zbog Kovid protokola francuskih vlasti i putovanja tamnošnih timova u zemlje koje nisu članice EU, umesto u Beogradu igrao u Ljubljani, pa klub iz Humske nije imao ni tu, barem na papiru, prednost domaćeg terena.

Pročitajte još

40′ – KRAJ

Tomas se izborio za dva slobodna bacanja, promašio je prvo, drugo je pogodio. Crno-beli su promašili 10 slobodnih bacanja i to bi moglo skupo da ih košta na kraju. Francuzi prave faul u napadu, minut i 30 sekundi pre kraja Metropolitan vodi 70:69. Janković je promašio zicer, sve manje prilika za Partizan da dođe do potrebne pobede. Entoni Braun ubacuje trojku i verovatno stavlja tačku na meč – 73:69, 48 sekundi pre kraja. Triifunović je promašio trojku, sve je gotovo. Metropolitan je pobedio 75:70.

38′ – FRANCUZI VODE

Prokockali su crno-beli dva napada na plus tri, što kažnjava poenima iz prodora Brendon Brau. Matović traži minut odmora, Partizan vodi 66:65, tri minuta pre kraja meča. Pejdž je promašio šut za tri, Tomas prilikom pokušaja ofanzivnog skoka pravi faul u napadu i poklanja dva bacanja Entoniju Braunu koji pogađa oba puta i vraća Francuze u vođstvo 67:66. Janković zakucava, a gosti ubacuju novu trojku i pred poslednja dva minuta meča vode 70:68.

36′ – UZBUDLJIV FINIŠ

Na polovini četvrte deonice, Dangubić s linije penala pogađa jedno od dva bacanja, crno-beli vode 66:61. Za razliku od njega, Konate je na drugoj strani precizan oba puta.

34′ – PARTIZAN OLAKO ISPUSTIO PREDNOST

Entoni Braun igra verovatno utakmicu karijere, ubacio je još jednu trojku, na drugoj strani Jaramaz nije uspeo da vrati. Mišino pogađa dva bacanja za brzih 5:0 Metropolitana – 65:51, 33. minut.

32′ – TROJKE CRNO-BELIH

Promašeni su uvodni napadi na obe strane terena, prve poene u četvrtoj deonici postiže Perkins i to trojku, Partizan vodi 62:56, 32. minut. Potom i Jaramaz pograđa za tri, crno-beli vode 65:56.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Posle tajm auta Zdovca, Gudvin poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje. Problem za crno-bele bi mogao da predstavlja četvrti faul Nikole Jankovića. Perkins je polovično precizan sa linije penala – 58:56. Nema se šta zameriti košarkašima Partizana na borbenosti, koja je na maksimalnom nivou. Trifunović pogađa jedno od dva slobodna bacanja, na kraju treće deonice crno-beli vode 59:56.

29′ – PARTIZAN NE ODUSTAJE

Seriju gostiju 9:1 sa dva ubačena bacanja prekida Veličković, potom Jaramaz krade loptu i zakucava u kontri. Nikola Janković je iznudio faul u napadu, ali je Veličković promašio otvoren šut za tri poena – 53:53, 28. minut. Janković i Perkins donose Partizanu plus četiri poenima pod košem, pred završnih 70 sekundi treće deonice – 57:53.

27′ – TROJKE ODRŽAVAJU METROPOLITAN

Ponovo je napad Partizana prekunut trojkom, četvrtom u dosadašnjem toku meča nekadašnjeg košarkaša crno-belih Entonija Brauna. Tomas je na drugoj strani polovično precizan s linije penala – 49:47, 26. minut. Ginat ubacuje trojku i Francuzi ponovo vode. Pejdž promašuje dva slobodna bacanja, što je odmah kažnjeno alej-up zakucavanjem uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem Ovensa – 53:49, 27. minut.

25′ – CRNO-BELI PROPUŠTAJU PRILIKE

Poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Dangubića crno-beli vode 46:43, potom Jaramaz gubi loptu pogrešnim dodavanjem. Na polovini treće deonice Partizan vodi 48:44 posle ubačenih bacanja Uroša Trifunovića.

23′ – FRANCUZI ODBIJAJU NALET

Gosti su bez koša dva minuta na startu drugog poluvremena, poenima Dangubića sa poludistance Partizan vodi 40:35. Ros pogađa trojku na drugoj strani, potom i Entoni Braun, Francuzi su ubacili devet trojki dosad i vode 41:40. Pejdž vraća trojku.

21′ – DOBAR START PARTIZANA U DRUGOM POLUVREMENU

Poenima Rašona Tomasa uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem, otvoreno je drugo poluvreme. Partizan vodi 38:35.

20′ – POLUVREME

Rašon Tomas (šest) i Jaramz (tri) prave seriju 9:0 kojom Partizan stiže do vođstva. Imali su crno-beli napad da još povećaju razliku, ali je posle izgubljeene lopte Veličkovića Perkins napravio nesportski prekršaj. Gosti su pogodili dva bacanja, ali nisu iskoristili dodatni napad. Na kraju prvog poluvremena rezultat je 35:35.

KK Partizan

18′ – VRAĆAJU SE CRNO-BELI

Brzo su crno-beli uhvatili rezultatski priključak i posle trojke Jaramaza stigli su do izjednačenja – 33:33.

16′ – FRANCUZI BEŽE

Francuzi su u seriji 9:0 sa tri vezane trojke (Braun dve, Konate), njihovu seriju prekida Tomas sa četiri vezana poena, Metropolitan vodi 33:30 na ulasku u 17. minut meča.

14′ – MALO POENA

Imaju crno-beli problema s linije penala u dosadašnjem toku meča, posle Jankovića i Dangubića, Tomas je promašio jedno o dva slobodna bacanja. Dve vezane izgubljene lopte Partizana (pet ukupno u prvih 13 minuta), ali Fracuzi to, na sreću beogradskog kluba, ne koriste, odnosno košarkaši Partizana sjajnom odbranom ispravljaju greške u ofanzivi. Posle četiri minuta igre u drugoj denici rezultat je 5:3 za Metropiltan, ukupno 24:24.

KK Partizan

12′ – DOBRA ENERGIJA CRNO-BELIH

Poenima Pejdža iz prodora otvoren je drugi period – 23:19, ali gosti odgovaraju sa četiri vezana poena Šikokoa i u 12. minutu poravnavaju rezultat.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Propustili su crno-beli tri napada na plus dva, i odmah su kažnjeni sa osam vezanih poena gostiju (dve trojke), koji minut i po pre kraja prve deonice vode 19:13. Perkins je pogodio prvu,  za crno-bele veoma važnu, trojku, potom i Pejdž za izjednačenje – 19:19, a potom Dangubić u kontri zakucava uz faul. Nažalost Beograđana. promašio je dodatno bacanje. Posle prvih deset minuta Partizan vodi 21:19.

7′ – NEREŠENO

Partizan, energetski, deluje veoma dobro u prvoj deonici. Tomas i Trifunović kreiraju mini seriju 4:0 za plus dva crno-belih na isteku 7. minuta igre – 13:11.

KK Partizan

5′ – FRANCUZI RASPOLOŽENI U ŠUTU

Nominalni gosti sa dve trojke odbijaju početni nalet crno-belih, koji se muče sa šutem sa distance na otvaranju meča. Ipak, košarkaši Partizana do nadomešćuju dobrom igrom pod košem, s obzirom da su sve poene u prvih pet minuta meča postigli Janković (pet) i Tomas (četiri). Metropolitan vodi 10:9 posle polovičnog učinka s linije penala centra Partizana.

3′ – DOBAR POČETAK PARTIZANA

Poenima Jankovića i Tomasa u reket crno-beli dolaze do prve prednosti na meču – 6:5, 3. minut.

1′ – POČEO MEČ

Partizan je meč počeo u petorci Stefanović, Jaramz, Trifunović, Tomas i Janković. Prve poene na meču postigli su Mišino sa jedne i Janković sa druge strane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike