Dve reči legende koje su uzdrmale svet: Vraćam se!

18.03.2021

18:08 >> 19:18

0

Autor: N. St.

Na današnji dan je Majkl Džordan poslao čuveni faks

Dve reči legende koje su uzdrmale svet: Vraćam se!
Copyright Profimedia

Prema mišljenju mnogih najbojli košarkaš svih vremena je Majkl Džordan. Čovek koji je šest puta osvojio NBA prsten, koji je ispisao tolike stranice istorije, oborio mnoge rekorde i koji ima verovatno najveće zasluge za to što je ova liga postala toliko popularna.

Njegova karijera je bila puna kako sjajnih košarkaških stvari, titula, nagrada, tako i onih ne baš lepih van terena poput problema sa kockom, pićem, pa i odlaskom u penziju u momentima kada je bio na vrhuncu karijere. Posle smrti oca je odlučio da batali košarku i da se oproba u bejzbolu. To se nije išlo po planu, pa je na današnji dan imao objavu koja je uzdrmala svet. Tog 18. marta 1995. godine je sa dve reči oduševio celu planetu.

– Vraćam se!

To je bila jasna i jednostavna poruka „Letećeg visočanstva“ koja je značila da se vraća u svet košarke. Sa Bulsima je potom osvojio još jedan popularni „tri-pit“, odnosno tri osvojene titule u nizu, baš kao što je bilo pre prvog odlaska u penziju.

Inače, ta poruka je nastala na veoma zanimlijv način. Njegov agent Dejvid Falk je nešto kasnije otkrio kako je do toga došlo. Pošto nije bilo društvenih mreža ni brzog interneta kao u današnje vreme, poruke su se slale faksom. Falk je tada napisao nekoliko različitih verzija saopštenja kako bi objavio Džordanov povratak.

Nijedna verzija mu se nije svidela. Rekao mi je „Uradiću to sam“. Uzeo je parče papira i napisao dve reči sa kojima je sve rekao – objasnio je Falk.

Nedavno je napravljen i dokumentarac „Last Dance“ („Poslednji ples“) koji je ispratio sve detalje njegove karijere. Očekivano, izazvao je mnoštvo različitih reakcija…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike