"I Zvezda i Partizan zaslužuju A licencu Evrolige i to na pet godina"

19.03.2021

10:22

0

Predsednik Crvene zvezde o glasinama da će njegov tim dobiti trajno mesto u elitnom klupskom košarkaškom rangu

"I Zvezda i Partizan zaslužuju A licencu Evrolige i to na pet godina"
Copyright MN Press

Vest koju je objavio jedan novinar iz Italije da je Crvena zvezda na pragu da dobije dvogodišnju A licencu za igranje u Evroligi uzburkala je strasti u balkanskim košarkaškim krugovima.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović, tvrdi da je ovo potpuno lažna vest i naglašava da dve ekipe iz Srbije zaslužuju da budu u elitnom takmičenju.

Ne znam. Iskreno da vam kažem. Na ovom prostoru A licencu zaslužuju i Zvezda i Partizan. I ne na dve godine, nego na pet. Za zo nam je potrebna i pomoć države. To zaslužujemo po rezultatima, tradiciji… Radimo na tome već godinama. Godinama se dokazujemo – rekao je Čović gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

On je govorio i o uticaju prvog čoveka podgoričke Budućnosti Draganu Bokanu na dešavanja u regionalnom takmičenju, a uoči duela tima iz Crne Gore i Srbije koji je zakazan za nedelju.

Za mene je derbi samo jedan. Zvezda-Partizan, Partizan-Zvezda. Ovi što preko noći pokušavaju da budu veliki… Ove nedelje je bilo puno netačnih informacija. Floskule “Mi cenimo Zvezdu” se pokazuju na terenu. Ovo je ABA liga, a ne Bokan liga. Oni stalno prave zaveru. To je pred svaku utakmicu. Očekujem da bude regularna utakmica. Neka pobedi ko u tom trenutku bude bolji – objasnio je Čović.

Pročitajte još

Utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde zakazana je za nedelju, 21. mart sa početkom u 20 časova. Crvena zvezda je trenutno drugoplasirana sa učinkom od 17 pobeda i dva poraza i dve utakmice manje u odnosu na prvoplasirani Mornar. Budućnost je četvrta i iz 19 odigranih mečeva ima 16 pobeda i tri poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike