Borba za plej-of će biti žestoka: Igokea pregazila Borac za 17. pobedu, trojica igrača sa dabl-dabl učinkom

20.03.2021

20:23

0

Autor: M. R.

Ekipa iz Aleksandrovca slavila ubedljivo - 101:78

Borba za plej-of će biti žestoka: Igokea pregazila Borac za 17. pobedu, trojica igrača sa dabl-dabl učinkom
Copyright Promo/ ABA liga/ KK Borac/ Dusko Radisic

Posle poraza Mege od Splita, može da se zaključi da će pet ekipa voditi borbu za četiri mesta u plej-ofu. U pitanju su Mornar, Crvena zvezda, Budućnost, Igokea i Cedevita Olimpija.

Večeras je jedan korak napred ka razigravanju napravila ekspedicija iz Aleksandrovca. Tim koji sa klupe predvodi Dragan Bajić slavio je veoma ubedljivo u Čačku i produbio probleme Marku Marinoviću – 101:78 (28:25, 29:24, 19:9, 25:20).

Pročitajte još

Borac je imao odličan start, vođstvo 6:0 i 14:5, uspeo je da se drži i do kraja prvog poluvremena, ali je u nastavku Igokea furiozno odlepršala do pobede. Sjajan je u pobedničkom timu bio Nikola Jovanović, koji je zabeležio dabl-dabl – 16 poena, deset skokova, za ukupan indeks korisnosti – 31. Dvocifrene brojke u dve kolone imao je i Dalibor Ilić – 14 poena, deset skokova, baš kao i Klemons – 1o poena, 13 asistencija. Karmajkl je zabeležio 16 poena i osam skokova.

– Čestitao bih svom timu na važnoj pobedi, želim Borcu sreću u nastavku i da izbore opstanak, što mislim da hoće – rekao je trener Igokee Dragan Bajić. – Moram da naglasim da sam u pripremi utakmice upozoravao ekipu da Borac igra brzu košarku, da su tim koji ako je šuterski raspoložen može svakog da pobedi… U trećem periodu smo spustili protivnika na devet poena i tada smo prelomili utakmicu. Na kraju smo zasluženo pobedili, raduje me manji broj izgubljenih lopti, kao i veliki broj asistencija mogu tima, koji pokazuje da igramo kao ekipa. Moramo da zaboravimo ovaj meč, na svakom sledećem moramo da idemo na pobedu, pa ćemo videti šta će biti dovoljno za plej-of.

U poraženom timu najefikasniji je Sanadze sa 24 poena. Džons je ubacio 13 (11 as), a Čarapić 11 poena.

– Mi smo krenuli dobro, odigrali prvih pet minuta kao iz snova. Ali, ni igrači ni ja nismo bili dovoljno fokusirani da nastavimo meč u tom ritmu – rekao je trener tima iz Čačka Marko Marinović. – Igokea je to iskoristila, odigrala mnogo snažnije nego mi i na kraju zasluženo pobedila. Za nas je ovo dobra opomena, pred odlazak u Zadar. Svako ima svoju muku, mnogo utakmica u kratkom periodu. Moramo da se okrećemo sledećem protivniku, igramo u sredu jednu od najbitnijih utakmica u sezoni. Nadam se da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom.

Posle ove utakmice Borac ima skor 5-15 na 13. poziciji, dok je Igokea druga na tabeli sa 17-4.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike