Kapiten Borca Uroš Čarapić: Borićemo se do kraja da ostanemo u ABA ligi, u to budite uvereni

22.03.2021

11:17

0

Autor: M. R.

Pred Čačanima su odlučujuće bitke u regionalnom takmičenju

Kapiten Borca Uroš Čarapić: Borićemo se do kraja da ostanemo u ABA ligi, u to budite uvereni
Copyright MN Press

Primorska je odustala od regionalnog takmičenja, pa je svaka utakmica tog kluba registrovana službenim rezultatom. Samim tim je i poznato da je za slovenački tim rezervisano poslednje mesto na kraju ligaškom dela. Odmah iznad, na 13. poziciji nalazi se Borac iz Čačka, koji ima ogromnu želju da pobegne iz opasne zone i ostane u ABA ligi. Čačani imaju pet pobeda i 15 poraza i još pet utakmica do kraja.

Prvi rival protiv kog će tražiti šesti trijumf je Zadar. Odloženi meč 11. kola igra se u sredu od 19.00 (Arena sport). Zadrani ovaj duel na domaćem terenu dočekuju u sličnom raspoloženju, jer imaju skor 6-14.

Pročitajte još

– Nakon što smo završili utakmicu sa Igokeom istu smo odmah arhivirali, a sve misli smo usmerili na teško i veoma važno gostovanje u Zadru. Reč je o odloženom meču koji je davno trebalo da bude odigran. Pripremamo se za put u Hrvatsku, ali i za sam duel, koji će biti od ogromnog značaja kako za Zadar, tako i za nas – poručio je kapiten Borca Uroš Čarapić.

Čačani prethodnog vikenda nisu uspeli da izbegnu ubedljiv poraz protiv Igokee – 101:78.

– Nismo navikli ove sezone da igramo u kratkom vremenskom razmaku. To nam je prošle godine bilo uobičajeno, ali sada ne. U tekućoj sezoni po pravilu igramo na sedam dana, ali to nikad nije sigurno, jer su nekoliko puta utakmice odlagane. Bojim se da je sve izgubilo smisao, ovo je neprirodno stanje za nas.

Iako se nalaze u teškom položaju, kapiten veruje da će sezona imati pozitivan rasplet.

– Bez obzira na sve, borićemo se do kraja, u to neka svi budu uvereni. Smatram da od svih timova iz donjeg dela tabele ABA lige baš mi imamo najveće šanse za opstanak u takmičenju. Igramo dva puta protiv Zadra, jednom sa Splitom na strani, a takođe sa Cibonom i FMP-om kod kuće. Sve je u našim rukama, pa se nadam da će Borac i sledeće godine biti član ABA lige. Naravno, uz prisustvo čačanske publike – zaključio je Čarapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike