Svetislav Pešić za Arenu: Doneo sam odluku da je bilo dosta, a onda je usledio poziv...

22.03.2021

20:11

0

Koga prati i čime se trenutno bavi Pešić?

Svetislav Pešić za Arenu: Doneo sam odluku da je bilo dosta, a onda je usledio poziv...
Copyright MN Press

Gost emisije ”U obruču” bio je Svetislav Pešić, bivši jugoslovenski i srpski košarkaš i jedan od najtrofejnijih evropskih trenera. Tokom igračke karijere igrao je za Pirot, Partizan i Bosnu, dok je tokom trenerske karijere promenio više klubova kao što su Crvena Zvezda, Bajern, Barselona, Valensija…

Na samom početku, Pešić je otkrio koji su to timovi koje redovno prati.

Najviše me interesuje da moja ekipa iz Pirota ostane u ligi. Ima puno dobrih ekipa u KLS, ima dobrih igrača i potvrdjuje se da u Srbiji još uvek ima košarkaša koji zadovoljavaju kriterijume moderne košarke. Stomak me zaboli ako ne ide dobro mojim Piroćancima, ili  Novaku, što se na svu sreću retko dešava. Bajern i Barselona su takođe klubovi koji su u nekom mom fokusu, iako njih gledam više sa nekog trenerskog aspekta.

Postavlja se pitanje da li bi Pešić možda ponovo mogao da preuzme neku ekipu, možda baš sa ovih prostora.

– Taman kad pomislim da je bilo dosta sa trenerskim poslom, pojave se neke ponude ili neka pitanja, koja me ponovo vrate u to. Tako je bilo i te 2016. kad sam stvarno doneo odluku i počeo da pišem knjigu i onda me pozove predsednik Bartomeu. Šta da radim? Ipak predsedniku se ne sme otkazati. Ne fali mi košarka, možda to nije dobro, ali sve se plašim da kada bi doneo odluku da je bilo dosta, požalio bih. Tako da ne donosim odluke. Nastavio sam da pišem knjigu – objašnjava on, pa nastavlja:

MN Press

Ja sam zainteresovan da probam da živim na ovim prostorima. I sa Partizanom i sa Zvezdom sam razgovarao. Ako kažem da imam druge planove, to ne znači da hoću nekog da uvredim. Ja stvarno jesam dužnik košarci, ovde sam rođen, ovde sam počeo i vreme koje sam proveo u Zvezdi mi je bilo jako lepo. To je za mene bilo pravo uživanje, imao sam potrebu da radim na svom jeziku, sa našim igračima i to je bilo super. Ta iskustva mi više nisu potrebna, ali ne znači da ne želim na neki drugi način da pomognem našoj košarci.

Osvrnuo se za tim na promene u trenerskoj profesiji tokom godina.

Druga su vremena, danas se ne gleda šta je iza posla trenera. Krajnje pitanje je jesi li pobedio ili nisi. To je dosta teško za nove trenere. Moram da kažem da sam bio trener u najbolje vreme. Ja sam rukovodio i radio ono što sam najviše voleo, a ljudi su imali poverenja. Imamo dobrih trenera, ali kao što moraš mladog igrača da istrpiš i sačekaš rezultat, tako treba i sa trenerima.

Pročitajte još

Prokomentarisao je Pešić i situaciju u kojoj je Crvena zvezda.

– Zvezda je formirala dobru ekipu. I na početku sezone su imali nekakvu bazu i kontinuitet. Takođe, ima vrlo talentovane mlade igrače, koji više nisu ni mladi jer su već stekli ogromno iskustvo. Doveli su po mom mišljenju jako dobre strance, neki su se snašli, neki nisu. Baš u vremenu kada se očekivalo nešto više od Zvezde u Evropi, izgubila je neke utakmice, koje možda nije trebalo. Onda je došao Radonjić, vrlo iskusan trener za ovo podneblje i trener koji zna kako ovde sve funkcioniše. Tu su se sada sklopile kockice, nije bilo šansi za plasman u najboljih osam, tako da su se okrenuli  ABA ligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike