Repriza derbija: Mekintajer promašio pobedu i u Baru

05.12.2020

20:08 >> 21:14

0

Crno-beli izgubili od Mornara posle produžetka - 77:76

Repriza derbija: Mekintajer promašio pobedu i u Baru
Copyright Promo/ABA liga/Mornar/Media Pro

Druga utakmica crno-belih za redom završena je promašajem za pobedu Milera-Mekintajera, koji je do tog trenutka bio jedan od najboljih aktera. U duelu u kome su ekipe Mornara i Partizana vodile bitku za bodove koji bi mogli da budu veoma važni kada se približi plej-of ABA lige, Barani su upisali trijumf posle produžetka – 77:76 (15:22, 18:17, 21:21, 16:19, 7:6).

Ekipa Saše Filipovskog sada ima negativan skor 4-5, dok je tim Mihaila Pavićevića blizu vrha sa učinkom 7-1.

Pročitajte još – Radonjić za 24sedam: Partizan mi je dao sve, uvek se rado vraćam

Iako je Mornar poznat kao ekipa sa velikim šuterskim potencijalom, Partizan je sa dve trojke odmah na startu pokazao da može da im parira u tom segmentu. Miler-Mekintajer se rastrčao po terenu, željan nadigravanja posle duže pauze bez utakmice. Motivisan za borbu je bio i Markus Pejdž, dok se Vilijam Mozli dobro snalazio i u segmentima igre koji mu do sada nisu bili svojstveni.

Crno-beli su uspeli da ograniče rivalu opcije u napadu, pa su posle 12 i po minuta izgradili dvocifrenu prednost preko Nemanje Gordića – 30:20. Igru je osetio Ognjen Jaramaz, koji je zbog povrede prsta propustio prethodnih 40-ak dana. Videlo se u prvih nekoliko poteza da će mu biti potrebno malo vremena da vrati osećaj, kao što je i rekao Filipovski pre meča. Barani su odgovorili serijom 9:0, ali je Partizan ipak sačuvao vođstvo na poluvremenu. Do odlaska na pauzu još jedan potez je vredan pomena alej-up Dangubića posle dodavanja Mekintajera. Crno-beli su posle 20 minuta vodili – 39:33.

Mornar je mnogo bolje otvorio drugo poluvreme na krilima Pulena, koji je bio nezadrživ. Kontrola je potpuno bila u njihovim rukama, dok su crno-beli dugo tražili način da se vrate na pravi kolosek. Ređale su se greške momaka u belim dresovima, a samim tim povećavalo vođstvo košarkaša iz Bara. Crne minute prekinuo je Jaramaz sjajnim prodorom kojim je smanjio na 54:51.

Zakucavanjem Lukovića Mornar je poveo u poslednjoj deonici – 58:51. Posle nekoliko loših poteza Tomasa, činilo se da Partizanu pobeda potpuno izmiče… Međutim, ispravio se Rašon i smanjio zaostatak, pa onda predao palicu Mekintajeru. Američki plejmejker je održavao nadu da će trijumf u Baru ipak, biti upisan. Minut i po pre kraja bilo je nerešeno – 68:68. Tomas je ponovo zakomplikovao stvari teškim promašajem, Mozli ga je spasio blokadom na Vajthedu. Promašili su Pulen i Mekintajer – pa je utakmica otišla u produžetak (70:70).

Pročitajte još: Miler-Mekintajer za 24sedam o crno-belom dresu, navijačima, odeći…

Visok nivo neizvesnosti održan je i u dodatnih pet minuta. Mornar je u poslednjem minutu poveo preko Vajtheda 77:76, a crno-belima su preostale 23 sekunde da dođu do pobede. Promašio je Gordić posle tajm-auta, ali su gosti i dalje imali loptu. Ona je ponovo došla u ruke Mekintajera, koji je kao i protiv Crvene zvezde u prethodnom meču, promašio.

Crno-beli će u narednom kolu ABA lige igrati sa Megom na domaćem terenu, a pre toga ih čeka duel sa Bahčešehirom takođe kod kuće u Evrokupu. Sledeći rival Mornara na regionalnom frontu je ekipa Budućnosti.

Mornar: Pulen 19, Gebrijel 8 (4sk), Nidam 4 (4as), Jeremić 3, Šehović 7, Smit 10 (7sk), Vajthed 16 (6sk, 4as), Lazić, Vujošević, Vranješ 4, Bjelica, Luković 6 (5sk).

Partizan: Miler-Mekintajer 21 (5-1 za tri, 6sk, 4as), Zagorac 2 (4-0 za tri, 4sk), Pejdž 10 (3-2 za tri), Dangubić 5, Gordić 12 (6-1 za tri), S. Janković, Jaramaz 4, Veličković 3, N. Janković 6, Tomas 7 (13 sk), Trifunović, Mozli 6 (6sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike