Deža vi: Lesor promašio pobedu protiv Budućnosti, Podgoričani napravili brejk u Monaku (VIDEO)

23.03.2021

19:19 >> 19:39

0

Autor: Adam Štulić

Crnogorski tim nadomak polufinala Evrokupa

Deža vi: Lesor promašio pobedu protiv Budućnosti, Podgoričani napravili brejk u Monaku (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Budućnost je nadomak polufinala Evrokupa. Izabranici Dejana Milojevića su u Monaku izvojevali jednu od najvažnijih i najvećih pobeda u klupskoj istoriji i imaju priliku da za tri dana proslave istorijski uspeh – 77:76 (13:22, 24:16, 14:16, 26:22).

Veoma hrabro su Podgoričani odigrali prvi meč četvrtfinalne serije protiv favorizovanog Monaka, za šta su nagrađeni u dramatičnoj završnici, koju je, između ostalih, obeležio nekadašnji centar Crvene zvezde Matijas Lesor, koji je doživeo deža vi protiv “đetića”.

Mogao je francuski centar da bude apsolutni junak Monaka, sa šest poena pogurao je domaće do plus šest minut i po pre kraja meča (74:68), ali je na kraju ispao tragičar, pošto je, kao i u finalnoj seriji ABA lige u crveno-belom dresu u “Morači”, promašio zicer uz zvuk sirene i tako svoj tim ostavio bez trijumfa.

Ipak, bilo bi nepravedno sve svaliti na Lesora, pošto su i njegovi saigrači u mnogome kumovali tome da se Budućnost u poslednjih 90 sekundi meča podigne iz pepela i dođe do trijumfa, koji su obezbedili DŽastin Kobs i, najbolji pojedinac crnogorskog tima na večerašnjem meču Vili Rid.

Snažni centar je najpre, zakucavanjem na asistenciju Kobsa, spustio prednost domaćih na minus četiri, da bi posle osvojene lopte trojku u kontri pogodio američki bek, vrativši potpuno Budućnost u duel, 55 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. O Brejn je u narednom napadu lako poentirao u reketu gostiju i za trenutka skinuo veliki pritisak sa leđa svojih saigrača, koji su 33 sekunde pre isteka vremena omogućili Ridu da poentira uz faul. Na njihovu sreću košarkaš Budućnosti je promašio slobodno bacanje za izjednačenje, ali su košarkaši Monaka pretposlednji napad prokockali tako što nisu ni uputili šut ka košu Budućnosti.

Na semaforu je ostalo 12 sekundi, a posle tajm auta Milojevića Kobs je uzeo loptu na polovini Budućnosti, nadriblao na šest metara i pogodio skok šut, ispostavilo se na kraju, vredan velikog trijumfa.

Drugi meč serije, koji bi mogao da bude i poslednji ukoliko Budućnost slavi, igraće se 26. marta u Ljubljani, zbog poznate situacije sa zdravstvenim protokolom koji važi u Francuskoj, a koji glasi da svi koji idu u zemlje van granica EU, po povratku u zemlju moraju u dvonedeljni karantin.

Pročitajte još

Rid je sa 24 poena i 13 skokova bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču, Kobs je ubacio 21 poena, Edžim i Ivanović po osam. U poraženom timu Grej je bio najefikasniji sa 18, dok su Lesor i Bost dodali po 13.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike