Zvezda gostuje u Moskvi: Biće to totalno drugačija utakmica od one u Beogradu

24.03.2021

12:02 >> 12:42

0

Autor: M. R.

Crveno-beli se sastaju sa CSKA u četvrtak od 18.00

Zvezda gostuje u Moskvi: Biće to totalno drugačija utakmica od one u Beogradu
Copyright MN Press

Utisak koji je ostavio prvi duel Crvene zvezde i CSKA, nije govorio da će ekipe doći do ovoga gde su sada. Crveno-beli su u petom kolu Evrolige u Beogradu 22. oktobra uspeli da sruše moćnu rusku ekipu posle produžetka – 86:84 i tako dali naznake da bi mogli mnogo toga da postignu ove sezone u Evropi.

Međutim, posle serije loših rezultata, usledila je i promena trenera… Nizali su se porazi, pa su snovi o Top 8 ostali negde daleko. Crveno-beli trenutno imaju skor 9-21 na 17. poziciji, a CSKA je drugoplasirani sa učinkom 19-10. Drugi međusobni okršaj je na programu u četvrtak u Moskvi od 18.00.

Pročitajte još

– Imali smo niz utakmica tokom poslednjih desetak dana u kojima je potrošnja bila ogromna. Himki, Partizan, Cibona, Panatinaikos i Budućnost. Izostanak nekih igrača dovodi do dodatne potrošnje i remeti plan da prođu stvari na bezbolniji način – istakao je u najavi meča trener crveno-belih Dejan Radonjić. – Utakmice smo igrali veoma dobro do Podgorice gde nismo bili na nivou na kom smo se nadali.

Crveno-beli su uhvatili pravi zalet, pobedili Himki i PAO u Evroligi, kao i Partizan i Cibonu u ABA ligi, ali su onda poraženi od Budućnosti u derbiju regionalnog takmičenja.

– Nemamo pauzu, sledi CSKA i lako je pričati o njima – vrlo kvalitetan protivnik, veliko iskustvo, tim koji ide u borbu za osvajanje titule. Gostujemo u Moskvi, rezultatski smo rasterećeni pa možemo da razmišljamo drugačije nego da je utakmica imala i takmičarsku težinu trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkuretni. Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa određenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke.

U timu Crvene zvezde će ponovo biti Dejan Davidovac, koji je odsustvovao zbog zdrastvenih problema.

– Prethodne utakmice u Evroligi i dve pobede mnogo su značile za samopouzdanje ekipe. Jesmo izgubili šanse za plej-of, ali je vrlo važno da igramo što je bolje moguće, da se koncentrišemo na neke stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri jer nam sledi najvažniji deo sezone. Ekipa CSKA je jak protivnik, kandidati su za osvajanje EL, plasman u Top 4 ili Top 8 se podrazumeva. Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu jer sve ekipe koje preferiraju vrh sada tempiraju formu za ono što sledi. Ono što znamo da nas očekuje fizički težak meč – zaključio je Davidovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike