Valensija ne odustaje od plej-ofa: Lučić odličan, ali Kalinić i Marinković slave pobedu

25.03.2021

22:29 >> 22:44

0

Autor: M. R.

Španski tim bolji od ekipe iz Minhena - 83:76

Valensija ne odustaje od plej-ofa: Lučić odličan, ali Kalinić i Marinković slave pobedu
Copyright Promo/ Profimedia

Još malo vremena je ostalo klubovima u Evroligi da se domognu plej-ofa. Večeras su do veoma važnih pobeda došle ekipe Real Madrida i Valensije. Posle ovog kola Real na sedmoj poziciji ima skor 18-13, a Valensija je tik iznad crte na osmom mestu sa 17-14.

Pročitajte još

Madriđani su do trijumfa stigli u gostima protiv francuskog Asvela – 71:74. Predvodio ih je Trej Tompkins sa 13 poena i tri skoka. Pratio ga je Nikolas Laprovitola sa jednim poenom manje, dok je Alberto Abalde ubacio 11. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Noris Kol sa 18 poena.

Posle ovog kola Asvel ima skor 12-18 na 14. poziciji. Do kraja ligaškog dela Francuzima je ostalo da odigraju sa Himkijem, Zenitom i CSKA po redovnom rasporedu, kao i sa Makabijem u zaostalom susretu. Pred Madriđanima su još borbe sa Efesom, Olimpijakosom i Fenerbahčeom.

Valensija je večeras do pobede protiv Bajerna stigla u veoma uzbudljivom okršaju – 83:76. Španci su mnogo bolje odigrali prvo poluvreme, pa su na pauzu otišli sa dvocifrenim vođstvom – 46:33. Takav rezultat na semaforu bio je znak za Vladimira Lučića da mora da preuzme stvari u svoje ruke. Reprezentativac Srbije je ubacio 13 poena u trećoj četvrtini i potpuno preokrenuo stanje na terenu. Bajern je tu deonicu dobio rezultatom – 30:12, pa je pred poslednjih deset minuta vodio – 63:58. Međutim, poslednja deonica pripala je španskom timu, pa su se pobedi radovali Kalinić i Marinković.

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Tobi sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije. Nikola Kalinić je postigao 12, Derik Vilijams 11, a Bojan Dubljević deset. Vanja Marinković je meč završio sa po tri zabeležena poena i skoka. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Lučić sa 20 poena i sedam skokova.

Bajern posle ovog meča ima skor 19-12 na petoj poziciji. Do kraja regularnog dela odigraće utakmice sa Fenerom, Žalgirisom i Barselonom. Valensija će mesto u plej-ofu tražiti na susretima sa Olimpijakosom, Albom i Baskonijom.

Sve utakmice 31. kola Evrolige:

CSKA – Crvena zvezda 87:72

Efes – PAO 85:65

Žalgiris – Makabi 81:88

Asvel – Real Madrid 71:74

Valensija – Bajern 83:76

Petak:

Himki – Zenit

Baskonija – Olimpija

Olimpijakos – Fenerbahče

Barselona – Alba

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike