"Borimo se svim silama da ostanemo deo ABA lige"

28.03.2021

11:12

0

Autor: M. R.

Košarkaš Borca Stevan Karapandžić pred duel sa FMP

"Borimo se svim silama da ostanemo deo ABA lige"
Copyright Promo/ ABA liga/ Mornar/ Media PRO

Svaka utakmica Borca u poslednje vreme nosi veliki ulog zbog borbe za opstanak. Još jedan bitan susret u nizu Čačani će odigrati u utorak na domaćem terenu protiv FMP iz Železnika od 16.00. Ova utakmica je trebalo po rasporedu da se odigra u 18. kolu ABA lige, ali je tada odložena…

Borac ima skor 5-16 na 13. poziciji, a FMP 8-13 na osmom mestu.

Pročitajte još

– Iza nas je period malo težih utakmica, gde smo napravili nekoliko propusta – rekao je košarkaš Borca Stevan Karapandžić za klupski sajt. – Protiv Krke u Novom Mestu smo odigrali zaista sjajno, možda i najbolje u sezoni. Ali, onda je usledio meč protiv Igokee, fizički jače i kvalitetnije ekipe, kojoj na žalost nismo mogli da pariramo na pravi način. Što se tiče meča protiv Zadra – nismo imali dovoljno energije, protivnik nas je nadskočio, a sve se to odrazilo na rezultat. Bez obzira na to, nekako smo uspeli da se vratimo u meč, ali na kraju nismo iskoristili šansu koja nam se ukazala, pa smo nesrećno poraženi.

Najmlađi igrač Čačana veruje da ekipa može da zabeleži pobedu protiv FMP.

Pročitajte još

– Pred nama je veoma važna utakmica, jedna od najbitnijih u sezoni. Doduše, sve će nam do kraja biti takve, jer se borimo svim silama da ostanemo deo ABA lige. Ipak, svi u ekipi smo optimistični da možemo da ostvarimo novi podvig. FMP ima fizički dominantnu ekipu. Poznajemo dobro protivničke igrače, tako da nema tajni među nama. Pojačali su se u odnosu na prvi susret, ali to ne remeti mnogo. Znamo kako protiv ekipe iz Železnika. Ako budemo igrali dobro u fazi odbrane i budemo kontrolisali skok, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Podsetiću da smo odigrali dobro prvi meč, ali nedostatak iskustva, kao i jače individualne sposobnosti igrača FMP su na kraju presudili. Ali dobro ćemo se pripremiti za naredni okršaj. Sve u svemu, nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje – završio je Stevan Karapandžić.

Prvi međusobni okršaj završen je pobedom kluba iz Železnika – 93:87.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike