Da li je veliko prijateljstvo sa Zoranom Savićem dovoljno da Ćavi Paskval sedne na klupu Partizana? Direktor crno-belih nema dilemu

29.03.2021

18:12 >> 18:21

0

Autor: Adam Štulić

Prvi čovek sportskog sektora valjka o planovima za budućnost

Da li je veliko prijateljstvo sa Zoranom Savićem dovoljno da Ćavi Paskval sedne na klupu Partizana? Direktor crno-belih nema dilemu
Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana Zoran Savić gostovao je u emisiji “OKO” na “RTS” i tom prilikom je govorio o planovima sportskog sektora crno-belih za budućnost. Pre nego što se okrenuo kadrovskim rešenjima, nekadašnji reprezentativac je otkrio je da crno-beli nisu odustali od rezultatskog cilja.

– Pokušaćemo da vratimo klub u Evroligu. Nisam ja čovek od obećanja, ali rekao sam predsedniku da ćemo da radimo. Partizan po tradiciji zaslužuje Evroligu. Igrao je dugi niz godina – kazao je Savić.

Nekadašnji sportski direktor Fortituda i Barselone ponovio je da će se klub iz Humske u budućnosti više fokusirati na svoju bazu u popunjavanju igračkog kadra.

Najbolje je da napravimo igrače. Da napravimo sistem odakle će igrači da izlaze, a da ih zaštitimo od odlaska je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je najbolje za nih da ostanu ovde. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar – istakao je Savić, osvrnuvši se na činjenicu da mnogi mladi igrači u poslednje vreme pre biraju odlazak u Megu.

Solucija Mege je dobra, ali je to linija manjeg otpora. Oni prave izvanredan posao, ali igranje u Partizanu nije samo igranje. Nekom je dres Partizana težak 100 grama, a nekome 10 kilograma. Moramo da izgradimo kulturu, nije to izmišljanje tople vode. Moramo da gledamo da ulazimo u Evroligu i da dovodimo igrače koji žele da nose dres Partizana. Moramo da se tako ponašamo, jer ako ne sanjamo veliko neće se ni desiti. Ne bežim od odogovornosti.

Potom se Savić govorio i o temi koja je od početka sezone goruća za crno-bele. Zoran Lukić je u jednom trenutku bio viđen na trenerskoj klupi, stidljivo se provlačila priča o Ćaviju Paskvalu…

Nismo razgovarali o novom treneru. Gledali smo ko može od igrača da nam pomogne. Ćavi mi je prijatelj, odličan momak, možda jedan od najboljih trenera u Evropi. Međutim, nerealno je to što plaća Zenit za nas, mislim da je on trener za klubove sa boljim finansijama, nama su te cifre nerealne – rekao je Savić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike